222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222
5/5

ხევსურული ქადა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ ფქვილი

350 მლ რძე

70 მლ ზეთი

1 ჩ.კოვზი საფუარი

1/2 ს.კოვზი ერბო

1ჩ.კოვზი მარილი

შიგთავსი:

60 მლ. რძე

3-4 ს.კოვზი

300-400 გრ.ფქვილი

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები:

მშრალი ინგრედიენტები ერთმანეთში შევურიოთ.ცომი მოვზილოთ თბილ რძეში და ზელვისას შევაზილოთ ზეთი და ერბო.გავაჩეროთ ნახევარი საათი,რომ ამოვიდეს.

ქვაბში მოვათავსოთ ერბო,დავუმატოთ რძე,მარილი გემოვნებით,შემოვდგათ ცეცხლზე.როცა ერბო გადნება ,ჩავამატოთ ფქვლი,გამუდმებით ვურიოთ,ფქვილი უნდა მოიხარშოს.შიგთავსი, როგორს კი შესქელდება და დუღილს დაიწყებს,ცეცხლიდან გადმოვდგათ.

ცომი დავყოთ გუნდებად.თითოეულში მოვათავსოთ შიგთავსი და გავაბრტყელოთ,როგორც ხაჭაპური ან მივცეთ რულეტის ფორმადა დავჭრათ ნაჭრებად.ქადა გამოვაცხოთ  200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთი.

 

წყარო: იუთუბი ,გადაცემა გურმანია 2015 წელი

ხევსურეთში ტკბილ ქადას არ აცხობენ. გთავაზობთ, ტკბილი შიგთავსის მომზადების წესებს :

ტაფა დავდგათ საშუალო ცეცხლზე.ჩავყაროთ შაქარი,დავუმატოთ კარაქი და როგორც კი კარაქი გადნება,დავამატოთ ფქვილი.

ფქვილი მოვშუშოთ,ისე რომ მივიღოთ სქელი მასა.ბოლოს დავუმატოთ დარიჩინი,ვანილი.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here