ინგრედიენტები:
1 კგ ძროხის ხორცი
1 კგ .კარტოფილი
5 წვნიანი დიდი ზომის პომიდორი
2 წითელი მწარე წიწაკა
5 კბილი ნიორი
15 გრ.ქინძი
15 გრ.ოხრახურში
10 გრ.რეჰანი
2 დაფნის ფოთოლი
5 ს.კოვზი ზეთი
მარილი,წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები:
გარეცხილი ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად.ჩავაწყოთ ქვაბში,დავასხათ წყალი,
ჩავდოთ დაფნის ფოთოლი , წითელი წიწაკა და მოვხარშოთ.
პერიოდულად ქაფი მოვაშოროთ.ბულიონი გავაგრილოთ და გადავწუროთ.
ცალკე ტაფაზე ხარშვის დროს წარმოქმნილ ცხიმში ხორცის ნაჭრებთან ერთად
მოვშუშოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი,დავასხათ,კანგაცლილი,გახეხილი პამიდორი,დავასხათ ცოტა ხორცის ნახარში, დავუმატოთ კუბებად დაჭრილი კარტოფილი,ტაფას თავზე დავახუროთ და მოვხარშოთ. კერძი მივიყვანოთ მზადყოფნამდე.
ბოლოს დავუმატოთ დაწრილი ნიორი, მწვანილები,მარილი და წიწაკა.ცეცხლზე გავაჩეროთ 3 წუთი და გადმოვდგათ.
სოუსი ღორის ხორცით
1 კგ ღორის ხორცი
1 კგ .კარტოფილი
3 წითელი ბულგარული
5 დიდი ზომის წვნიანი პომიდორი
2 წითელი მწარე წიწაკა
5 კბილი ნიორი
15 გრ.ოხრახურში
2 დაფნის ფოთოლი
5 ს.კოვზი ზეთი
1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი
მარილი,წიწაკა გემოვნებით
ღორის ხორცი გავრეცხოთ,ნაჭრებად დავჭრათ,დავასხათ 300 მლ წყალი და თავდახურულ ჭურჭელში მაღალ ცეცხლზე მოვხარშოთ.ბულიონს ხშირად მოვურიოთ. წვენს , თითქმის რომ ამოშრება,ისევ დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ თავდახურულ ჭურჭელში მაღალ ცეცხლზე.ასე გავიმეორებთ კიდევ 2-ჯერ.ამ წესით მოხარშული ღორის ხორცი გამოდის ძალიან რბილი.
ღორის ხორცს დავუმატოთ დაფნის ფოთოლი,ხახვი,ზეთი და საშუალო ცეცხლზე მოვშუშოთ 5 წუთი.
დავუმატოთ კუბებად დაჭრილი კარტოფილი,დავასხათ ადუღებული 1 ლიტრა წყალი და გავაგრძელოთ კერძის მომზადება კარტოფილის მოხარშვამდე.
კერძში ჩავამატოთ კანგაცლილი კუბებად დაჭრილი პომიდორი და გავაგრძელოთ მომზადება თავდახურულ ჭურჭელში საშუალო ცეცხლზე 10 წუთი.
სოუსს დავუმატოთ დაჭრილი ბულგარული,სუნელი,მარილი და წიწაკა.კიდევ გავაგრძელოთ 10 წუთი კერძის მომზადება.ბოლოს ჩავამატოთ წვრილად დაჭრილი წიწაკა და მწვანილი და იქვე ცეცხლიდან გადმოვდგათ.