zalivnoy-pirog-s-pomidorami

პეროგი ფარშირებული პომიდვრებით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

1,5 კგ პამიდორი

300 გრ.ღორის ხორცი

1 ხახვი

40 მლ.ზეთი

150 გრ.კარაქი

250 გრ.ფქვილი

5 კვერცხი

150 მლ.ნაღები

2 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

17 გრ.მარილი

 

ფქვილში დანით ავკეპოთ კარაქი.

კვერცხის გული , ნახ. ჩ.კოვზი მარილი და 3 ს.კოვზი ცივი წყალი ავთქვიფოთ დავასხათ ფქვილს და მოვზილოთ სწრაფად ცომი.ცომი შევახვიოთ პლასტიკში და 30 წუთი შევდოთ მაცივარში.

ხახვი დავჭრათ წვრილად.

ხორცი გავატაროთ.

ზეთში მოვშუშოთ ხახვი,შემდეგ დავაყაროთ ფარში და ერთად ვშუშოთ,მოვაყაროთ მარილი და შავი დაფქული წიწაკა.

პამიდორს გავაცალოთ კანი,მოვაჭრათ თავი,გამოვუღოთ თესლი და პამიდვრის თასები დავამარილოთ, შევავსოთ ფარშით.

24 სმ დიამეტრის ტარტის ფორმაში ჩავდოთ ცომი,დავაფინოთ ქაღალდი,დავაყაროთ სიმძიმე და 10 წუთი.გამოვაცხოთ.

კვერცხი,მარილი,ნაღები,შავი დაფქული წიწაკა შევურიოთ ერთმანეთს.

ფორმაში ცომზე დავალაგოთ პომიდვრები,დავასხათ კვერცხისა და ნაღების მასა და გამოვაცხოთ 30 წუთი  180 გრადუსზე.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ლეღვის ჯემი

ინგრედიენტები: 4 კგ ლეღვი 2 კგ.შაქარი 1 ლიმონი 100 მლ.წყალი ( შეგვიძლია არ დავუმატოთ) 1 დარიჩინის ჯოხი (სურვილისამებრ)   მომზადების წესები: მწიფე ლეღვი გავრეცხოთ,მოვაშოროთ ყუნწი 

როგორ მოვამზადოთ ყველი მასკარპონე სახლის პირობებში

ინგრედიენტები: 500 მლ.35% ნაღები 1 ლიმონი   მომინანქრებულ ქვაბში ჩავასხათ ნაღები, 85 გრადუსამდე გავაცხელოთ,ჩავასხათ ლიმონის წვენი და კარგად აურიოთ. 1-2 წუთი გავაჩეროთ დაბალ ცეცხლზე,მთავარია არ

როგორ ავკრიფოთ თვლები ჩხირებზე

ქსოვას ვიწყებთ თვლების აკრებით.გადმოვახვიოთ გორგლიდან ორი იმდენი ძაფი ,რა სიგანის ნაქსოვიც გვინდა მივიღოთ. მაგ: თუ  გვსურს მივიღოთ 55 სმ-ის ზურგი ,უნდა ავკრიფოთ 110-125 სმ-ის ან

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია