ინრედიენტები :
1000 გრ.უმაღლესი ხარისხის ფქვილი
500 მლ.წყალი
60 მლ.რაფინირებული მცენარეული ზეთი
2 ჩ.კოვზი მარილი
შიგთავსი:
500 გრ.სოკო
3 – 4 თავი ხახვი
3 ს.კოვზი ზეთი
ნახ.კონა ქინძი
50-70 გრ სულგუნი
მარილი გემოვნებით
შავი წიწაკა გემოვნებით
მოზადების წესები:
ყინულიან წყალში გავხსნათ მარილი.თასში ჩავყაროთ ფქვილი.
ფქვილს ნელ-ნელა დავასხათ წყალი,ზეთი მოვზილოთ ცომი .გადმოვიტანოთ ხის დაფაზე და ცომის მოზელვა 15-20 წუთი გავაგრძელოთ. როცა ცომი გახდება ელასტიური,შევახვიოთ საკვებისშესაფუთ პარკში,ცოტა ხნით დავასვენოთ( 15-20 წუთი შევდოთ მაცივარში).
ხახვი და ხოკო დავჭრათ.გახურებულ ტაფაზე .
გახურებულ ტაფზე ხახვი მოვშუშოთ ზეთში.ყურადღება მივაქციოთ,რომ არ დაგვეწვას.ხახვი,როგორც კი ოდნავ მიოთუშება ,დავაყროთ სოკო და თავდახურულ ჭურჭელში ვთუშოთ 3- 4 წუთი.
სოკო ცეცხლიდან გადმოვდგათ და შევურიოთ გახეხილი სულგუნი,დაჭრილი მწვანილი. თუ მარხვაზე ვართ ყველი არ დავუმატოთ.
სამარხვო რეცეპტში ყველი არ დაუმატოთ.
ცომი გავაბრტყელოთ ნახევარ სანტიმეტრზე,ამოვჭრათ რგოლები,რომლებსაც კიდევ გავაბრტყელებთ. შუაში დავდოთ თითო კოვზი შიგთავსი.ცომს თავი ისე მოვუკრათ,რომ გამოგვივიდეს თანაბარი ნაოჭები.
ხინკალი გადავიტანოთ ფქვილიან დაფაზე.
ცეცხლზე წყალი ავადუღოთ ,ჩავამატოთ მარილი,ჩავყაროთ ხინკლები.ხის კოვზით ვურიოთ და წამოვადუღოთ.ცმოხარშული ხინკალი წყლის ზედაპირზე ამოტივტივდება და გაიბერება.ქვაბიდან ხინკლები ქაფქირით ამოვიღოთ.