Без названия (43)
5/5

სოკოს ჩაქაფული – ქართული სამარხვო კერძი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრდიენტები:

1 კგ.სოკო

1 კონა მწვანე ხახვი

3 თავი თეთრი ხახვი

1 მუჭა ტყემალი

100 გრ ტარხუნა

50 გრ.ქინძი

10 გრ.კამა

20 გრ.ნიახური

2-3 მწვანე ხახვი

300 მლ.თეთრი ღვინო

2 კბილი ნიორი

100 გრ.სამარხვო კარაქი

2 ს,კოვზი ზეთი

შავი დაფქული წიწაკა გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

ხახვი და სოკო დავჭრათ.

გახურებულ ტაფზე ხახვი მოვთუშოთ  სამარხვო კარაქსა და ზეთში.ყურადღება მივაქციოთ,რომ არ დაგვეწვას.

ხახვი,როგორც კი ოდნავ მიოთუშება ,დავაყროთ სოკო და თავდახურულ ჭურჭელში ვთუშოთ 3- 4 წუთი.

ამასობაში დავჭრათ მწვანილები,წიწაკა და სოკოს ზემოდან დავაყროთ .თავსახური ისევ დავახუროთ და დაბალ ცეცხლზე გავაგრძელოთ ჩათუშვა  რამოდენიმე წუთი.

დავასხათ 1 ლიტრა წყალი,ღვინო და კერძის მომზადება გავაგრძელოთ თავდახურულ ჭურჭელში დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთი.პროცესის დასრულებამდე 5 წუთით ადრე ჩავყაროთ ტყემალი,კერძს მოვაყაროთ დაფქული შავი  წიწაკა და მარილი.

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here