77e3798bb9782084333898c5f75d9aab_M-o8le798wbrct62r75q6wb30o1sbgscjpjkg55weop4
5/5

ხორციანი თხელი ბლინები ქართულად

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრდიენტები:

500 მლ.რძე

1 ჭიქა ფქვილი

2 კვერცხი

2 ს.კოვზი გამდნარი კარაქი

მწიკვი მარილი

შიგთავსი:

6 ცალი კვერცხი

800 გრ ძროხის რბილი ხორცი

500 გრ ხახვი

2 კონა ოხრახურში

2 კონა კამა

4 კბილი ნიორი

6-8  კოვზი მცენარეული ზეთი

ხორცის ბულიონი (ნახარში) 250-300 მლ.

მშრალი დაფქული წიწაკა და მარილი გემოვნებით

 

მომზადების წესები:

კვერცხი ავთქვიფოთ 250 მლ რძეში,შევათქვიფოთ ფქვილი,დავუმატოთ მწიკვი მარილი.

მიღებული მასა გავათხელოთ დარჩენილი რძით და დავუმატოთ ცეცხლზე გამდნარი კარაქი.

თხევადი ცომი გავაჩეროთ 25 წუთი.

ტაფა კარგად გავაცხელოდ,ცომს ამოვურიოთ.ტაფაზე   ჯერ დავასხათ ცოტაოდენი მცენარეული ზეთი,

შემდეგ კი ცენტრში ბლინების ცომი. ტაფა სხვადასხვა მიმართულებით დავხაროთ და  ცომი თანაბრად გავანაწილოთ

ტაფის მთელ ზედაპირზე. ბლინები გამოვაცხოთ ერთი მხრიდან.

ბლინების რეცეპტები.

შიგთავსის მომზადება:

კვერცხი მოვხარშოთ,გავფცქვნათ,დავჭრათ წვრილ კუბებად.

ხორცი მოვხარშოთ და გავატაროთ ხორცსაკეპში.

მწვანილები წვრილად დავჭრათ.

ნიორი დავნაყოთ.

წვრილად დაჭრილი ხახვი შევწვათ ტაფაზე ზეთში.

ინგრედიენტები ერთმანეთში შევურიოთ,მოვაყაროთ მარილი,წიწაკა გემოვნებით.

შიგთავსი ბლინების შემწვარ ზედაპირზე მოვათავსოთ , შევახვიოთ და შევწვათ ორივე მხრიდან ტაფაზე.

რჩევა: ზოგიერთი დიასახლისი შიგთავს უმატებს მოხარშულ ბრინჯს.

მოგეწონათ რეცეპტი? გთხოვთ, გაუზიაროთ მეგობრებს.

 

 

 

 

 

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here