Kalam_dolmasi_Azerbaijan
5/5

კომბოსტოს ტოლმა ქართულად

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები  :

1 ცალი კომბოსტო

500 გრ.შერეული ფაში

80 გრ.ბრგვალი ბრინჯი

40 მლ ზეთი

2 დიდი ზომის ხახვი

2 -3 დიდი ზომის პამიდორი

3-4 კბილი ნიორი

3- 4 ცალი დაფნის ფოთოლი

4 ს.კოვზი არაჟანი

1,5 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი

1,5 ჩ,კოვზი ხმელი სუნელი

1 კონა პიტნა

1 კონა ტარხუნა

პილპილი და მარილი გემოვნებით

 

მომზადების წესები :

ბრინჯი  ნახევრად  მოვხარშოთ მარილიან წყალში.

ხახვი წვრილად დავჭრათ და ზეთში მოვშუშოთ.

ფარშს შევურიოთ ბრინჯი,მოშუშული ხახვი,დანაყილი ნიორის ნახევარი,სუნელები,მარილი და წიწაკა გემოვნებით.

ავადუღოთ წყალი,ჩავყაროთ მარილი,10 წუთით მოვათავსოთ კომბოსტო.

კომბოსტოს ფოთლებს  მოვაცილოთ.მაგარი ნაწილები და ძარღვები ავათალოთ,ისე რომ ფოთოლი არ დავაზიანოთ.

თითოეულ ფოთოლში ჩავდოთ 1 სუფრის კოვზი ფარში და შევახვიოთ.

პამიდორს კანი მოვაცალოთ და გავხეხოთ ან დავაბლენდეროთ.დავუმატოთ დანაყილი ნიორის მეორე ნახევარი, დაფნის ფოთოლი,არაჟანი,სუნელები ,წიწაკა  და მარილი გემოვნებით.ბოლოს დავუმატოთ 2 ჭიქა წყალი.

პიტნა და ტარხუნა დავჭრათ წვრილად.

კომბოსტოს მორჩენილი ფოთლები ჩავაფინოთ ქვაბის ძირში და ზემოდან დაბალაგოთ ფენებად ტოლმები.

ფენებს შორის მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ტარხუნა და პიტნა.

 ასევე მოგეწონებათ ვაზის ფოთოლში შეხვეული ტოლმის რეცეპტი.

სურვილისამებრ შეგვიძლია  ,რომ ტარხუნა და პიტნა ფარშსაც დავუმატოთ.

დავასხათ პამიდვრისა და არაჟნის ნარევი . დავახუროთ  თეფში და ზემოდან დავდოთ სიმძიმე.

კერძი მოვამზადოთ დაბალ ცეცხლზე 1 საათის განმავლობაში.

 

 

 

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

სვანური ხაჭაპური

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი 250 მლ ცოტა მარილი შიგთავსისათვის: 400 გრ.სვანური სულგუნი 250 გრ.იმერული ყველი ან 700 გრ.სვანური ყველი ნარჩვი

ქართული პური – შოთი

ინგრედიენტები : 2 კგ ფქვილი 20 გრ.საფუარი 1 ლ.თბილი წყალი 30-40 გ.მარილი მომზადების წესები : დიდ თასში ჩავყაროთ 2 კგ.ფქვილი,შუაში გავუკეთოთ ჩაღრმავება ,ჩავასხათ თბილი წყალი,ჩავყაროთ

კომშის ცუკატი – არომატული მშრალი მურაბა

ინგრედიენტები : 1 კგ.კომში 1 კგ.შაქარი 500 მლ.წყალი 1 ლიმონი. მომზადების წესები : კომში კარგად გავრეცხოთ,გავთალოთ,1.5 სმ სისქის რგოლებად დავჭრათ . ყოველ  კომშის რგოლს ამოვაჭრათ

კომშის ტორტი

ინგრედიენტები : 6 კვერცხი 6 ს.კოვზი შაქარი 6 ს.კოვზი ფქვილი 1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი( თუ კარგი ღუმელი გაქვთ,გამაფხვიერებელი არ უნდა) შაქრიანი ვანილი მწიკვი მარილი   მომზადების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here