tartaletki-s-abrikosovym-kurdom-i-merengoj-9

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ტარტალეტკები ატმის კრემით

ინგრედიენტები ფხვიერი ცომისათვის:

200 გრ.ფქვილი

100 გრ.მარგარინი ან კარაქი

100 გრ.შაქრის პუდრა

4 კვერცხის გული

1 -2 ს.კოვზი ცივი წყალი

ინგრედიენტები გულსართისათვის:

500 გრ. ატმის  ან გარგლის პიურე

4 კვერცხის გული

1 ჩ.კოვზი ჟელატინი

150  გრ.შაქარი

3 წვეთი სტაფილოსფერი საღებავი( სურვილისამებრ)

ინგრედიენტები კრემისათვის:

4 კვერცხის ცილა

20  გრ.შაქარი

50  -100 მლ  .წყალი

პირველ რიგში მოვამზადოთ ატმის  ქურთი.ატამი შეგვიძლია,შევცვალოთ გარგლით ან შავი მოცხარით.

ჟელატინი დავალბოთ წყალში.

. ატამი გავრეცხოთ,გავთალოთ ,დავჭრათ, რბილობი დავაბლენდეროთ,მოვხარშოთ და მოვამზადოთ პიურე.

პიურე გავაგრილოთ,დავუმატოთ შაქარი,კვერცხის გულები,აფუებული ჟელატინი,დავაბლენდეროთ და ვხარშოთ 3-4 წუთი.მიღებული ატმის კრემი გავატაროთ საცერში,დავახუროთ თავსახური და მოვათავსოთ მაცივარში.

შემდეგ მოვამზადოთ ფხვიერი ცომი.მომზადების წესი და გამოცხობის წესები  იხ.აქ

ოვამზადოთ იტალიური მირენგა .

ტარტალეტკები შევავსოთ ჯერ  ატმის ქურთით და შემდეგ გავაფორმოთ მირენგათი.

ასევე ნახეთ

ბიფსტოგანოვი სოკოთი

ინგრედიენტები: 500 გრ.ხბოს ან საქონლის ხორცი,რბილი 500 გრ.სოკო შამპინიონი 3 თავი ხახვი ოხრახურში 1 ს.კოვზი მდოგვი 2 ს.კოვზი ფქვილი 4 ს.კოვზი არაჟანი მარილი,შავი დაფქული წიწაკა

ნაყინი პლომბირი შედედებული რძით

ინგრედიენტები: 400 გრ.მაღალპროცენტიანი ნაღები 200 გრ.შედედებული რძე მწიკვი ვანილი.   ცივ ნაღებს დავუმატოთ ვანილი და ავთქვიფოთ მყარ პიკამდე. ნაღების ჰაეროვან კრემს დაბალ სიჩქარეზე მიქსერით შევათქვიფოთ

ფაფუკი ალუბლის პეროგი

ინგრედიენტები: 2 კვერცხი 200 გრ.არაჟანი 200 გრ.მარგარინი ან კარაქი 200 გრ.შაქარი 2.5 ჭიქა ნახევარი ფქვილი 1 ჩ.კოვზი სოდა მარილი დანის წვერით. ალუბლის გულსართი: 700 გრ.

იტალიური პასკა “პანეტონე”

ინგრედიენტები: 550 გრ.ფქვილი 20 გრ.საფუარი 180 მლ.რძე 200 გრ.შაქარი 200 გრ.ნაღების კარაქი 6 კვერცხის გული 200 გრ.ქიშმიში 30 მლ.კონიაკი 1 ლიმონის ცედრა 1 ფორთოხლის ცედრა

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია