2320856a12f0454a98d3a3af9bebfcbb

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ბლინჩიკები ატმის გულსართით

ინგრედიენტები:

500 მლ.რძე

1 ჭიქა ფქვილი

2 კვერცხი

1 კოვზი შაქარი

2 ს.კოვზი გამდნარი კარაქი ან ზეთი

მწიკვი მარილი

გულსართი:

2 მწიფე  ატამი

300 გრ.ხაჭო

კვერცხი ავთქვიფოთ 250 მლ რძეში,შევათქვიფოთ ფქვილი,დავუმატოთ შაქარი, მწიკვი მარილი.

მიღებული მასა გავათხელოთ დარჩენილი რძით და დავუმატოთ ცეცხლზე გამდნარი კარაქი ან ზეთი

თხევადი ცომი გავაჩეროთ 25 წუთი.

ტაფა კარგად გავაცხელოთ,ცომს ამოვურიოთ.ტაფაზე ჯერ დავასხათ ცოტაოდენი მცენარეული ზეთი, შემდეგ კი ცენტრში ბლინების ცომი. ტაფა სხვადასხვა მიმართულებით დავხაროთ და ცომი თანაბრად გავანაწილოთ

ტაფის მთელ ზედაპირზე. ბლინები გამოვაცხოთ ორივე მხრიდან.

ატამი გავრეცხოთ ,გავთალოთ , დავჭრათ კუბებად და შევურიოთ ხაჭოს.

ბლიჩიკებს წავუსვატ გულსართი და სამკუთხედად გადავკეცოთ.

ასევე ნახეთ

ხაბიზგინა-ოსური ხაჭაპური

ინგრედიენტები: ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი 250 მლ მარილი 1 გრ შიგთავსი: კარტოფილი 2 ცალი იმერული ყველი 150 გრ სულგუნი 150 გრ ერბო

სააღდგომო ტორტი ”ბაჭია ”

1 ცალი ბისკვიტი ცივი კარაქის კრემი თეთრი,ვარდისფერი,შავი შაქრის მასტიკა ხის ჩხირები   შაქრის მასტიკისაგან გავაკეთოთ ბაჭიას ყურები.       საკონდიტრო ტომარაში ჩავდოთ კრემი. ტორტი გვერდებზე და

თეთრი ჩახოხბილი

ინგრედიენტები: 1 მოხარშული ხოხობი 300 მლ ხოხობის ბულიონი 350 მლ ღვინო 2 ს.კოვზი ერბო 1,5 თვი ხახვი 5 კბილი ნიორი 1 დაფნის ფოთოლი 1/2 კონა

გემრიელი სააღდგომო ბაჭიები

გემრიელი სააღდგომო ბაჭიები მოვამზადოთ კულიჩის ცომისაგან. ცომისაგან დამზადებული ბაწიებს ქიშიშით გავუკეთოთ თვალი და დავალაგოთ პერგამენტის ქაღალდზე,გადავუსვათ გათქვეფილი კვერცხის გული,გადავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ თბილ ადგილას ასაფუებლად.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია