222222222222222222222222222222222222222222
5/5

ხბოს ნეკნები აჯიკით – მეგრული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1,5 კგ ხბოს ხორცი

400 – 500 მლ. ზეთი

მეგრული აჯიკა

2 კგ. კარტოფილი

1 ულუფაზე 1 ცალი კიტრი

1 კონა ქინძი

ხახვი,წიწაკა გემოვნებით

 

მომზადების წესები:

ხბოს ნეკნები  სიგრძეზე ჩავჭრათ (თითო ნეკნზე) და შევწვათ ზეთიან ტაფაზე.

ნეკნები გადავიტანოთ ღრმა ტაფაში.მეგრული აჯიკა წყლით გავათხელოთ(ძალიან თხელი არ უნდა მოგვივიდეს) და მოვასხათ  ნეკნებს , შევდგათ ჰაერღუმელში ცოტა ხნით.

გარეცხილი,გათლილი კარტოფილი გრძლად დავჭრათ და ზეთში შევწვათ ტაფაზე.

აჯიკიანი ნეკნები გადავიტანოთ ქოთნებში.

თითო ქოთანში მოვათავსოთ დაახლოებით 6 ცალი ნეკნი .ზემოდან გადავანაწილოთ ჯერ დაჭრილი კარტოფილი,შემდეგ კი კიტრი.მოვაყაროთ ხახვი,ქინძი,წიწაკა.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here