images (5)
5/5

წიწილა ტაბაკად

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

2 ცალი წიწილა

50 მლ ზეთი

2 ს.კოვზი ერბო

1 ლიმონი

4 კბილი ნიორი

ნახ კონა ქინძი

1 ჩ.კოვზი მარილი

1/2 ჩავი დაფქული წიწაკა

1 ჩ.კოვზი ხმელი სუნელი

 

მომზადების წესები:

წიწილა გავასუფთაოდ,გავრეცხოთ და შუაში ჩავჭრათ.

გასუფთავებულ წიწილას გადავაფაროთ საკვების შესაფუთი პარკი და მსუბუქად დავბეგვოდ.

წიწილას მოვასხათ ლიმონის წვენი,ზეთი,მოვაყაროთ მარილი,წიწაკა სუნელი და კარგად შევაზილოთ.

გადავიტანოთ წიწილა თასში,გადავაფაროთ საკვების შესაფუთი პარკი  და მაცივარში გავაჩეროთ 30 წუთი.

საურველია, მაცივრიდან გამოღების შემდეგ, ცოტა ხნით ქათამი მოვათავსოთ ქაღალდის ხელსახოცზე ,რომ ზედმეტი სითხე დაიწუროს და შეწვისას ხრაშუნა კანი გაიკეთოს.

წიწილა შევწვათ ერბოში ორივე მხრიდან საშუალო ცეცხლზე 10-15 წუთი.

შეწვისას აუცილებლად ტაფას თავზე უნდა დავახუროთ და სიმძიმე დავადოთ.

15 წუთის შემდეგ ამოვაბრუნოთ და მეორე მხარესაც დავბრაწოთ.

სანამ წიწილა შეიწვება მოვამზადოთ ნივრის სოუსი.

ნიორი და ქინძი წვრილად დავჭრათ ,დავასხათ ადუღებული წყალი ,მოვაყაროთ მარილი  და მოვურიოთ.

ნივრის სოუსი მოვასხათ ცხელ წიწილებს.

ტაბაკად შემწვარი წიწილა გავაფორმოთ  წვრილად დაჭრილი ქინძით,პამიდვრითა და წითელი წიწალით.

რჩევა:

ლიმონის წვენი შეგვიძლია შევცვაოთ ფორთოხლის ცედრით.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here