ინგრედიენტები:
1 კგ ზუთხის ფილე
500 გრ.პამიდორი
100 გრ.ხახვი
100 გრ.კარაქი
1 ს.კ ტომატი
1ც. ლიმონი
10 გრ.ნიორი
პილპილი და მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები:
გარეცხილი ზუთხის ფილე დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.
წვრილად დაჭრილი ხახვი ზუთხის ნაჭრებთან ერთად მოვშუშოთ კარაქში.
რომ მოიბრაწება,დავუმატოთ გახეხილი ან ხორცსაკელში გატარებული პამიდორი და ტომატი.
ლიმონი გავრეცხოთ,კურკები გამოვაცალოთ,კანიანად დავჭრათ წვრილად და შევურიოთ დანაყილ ნიორს.სასურველია, ლიმონს არ ქონდეს სქელი კანი,რომ კერძის მომზადებისას მოასწროს მოხარშვა.
ნივრიანი მასა შევურიოთ თევზის ნაჭრებს.კერძს მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და როგორც კი წამოდუღდება ,ცეცხლიდან გადმოვდგათ.
0