shashlyk-iz-osietriny-основное-фото-рецепта
5/5

ზუთხის მარინადი და მწვადი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ ზუთხი

1 თავი ხახვი

5 გრ.პილპილის მარცვლები

2 ცალი დაფნის ფოთოლი

1 ს.კ. ძმარი

ინგრედიენტები მარინადისათვის:

4 ცალი პატარა  ბულგარული წითელი წიწაკა

ან 2 ცალი პატარა ბულგარული მწვანე წიწაკა და 2 ცალი

პატარა წითელი ბულგაული წიწაკა.

20 გრ.ნიორი

30 გრ.ქინძი

200 მლ.ძმარი

 

მომზადების წესები:

დაღერღილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით

ზუთხი გავრეცხოთ,დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.

ქვაბში ჩავასხათ წყალი,დავუმატოთ ძმარი,მარილი გემოვნებით,პილპილის  მარცვლები,დაფნის ფოთლები,1 თავი ხახვი და მოვხარშოთ ზუთხი.თევზს წყალი ოდნავ უნდა ფარავდეს.

თევზს წყალი გადავუწუროთ,გავაგრილოთ,გამოვაცალოთ ძვლები,დავჭრათ ხრტილებიანად,სასურველი ზომის ნაჭრებად.

ცალკე თასში ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა,დავუმატოთ დანაყილი ნიორი,წვრილად დაჭრილი ქინძი,ძმარი,წიწაკა და მარილი.

ზუთხის ნაჭრებს მოვაყაროთ  ძმრიანი მასა,ავურიოთ და სუფრაზე მივიტანოთ თასით.გავაფორმოთ ლიმონითა და ბულგარული წიწაკით.

ზუთხის მწვადი:

1-1,5 კგ.ზუთხი დავჭრათ 6-6 სმ-ის სიგრძისა და სიგანის ნაჭრებად.

2  თავი ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყად,მოვჭყლიტოთ ხელით,რომ წვენი გამოუშვას.

6 მარცვალი თეთრი წიწაკა დავფქვათ.

ზუთხის ნაჭრებს მოვასხათ 2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი,1/2 ლიმონის წვენი,მოვაყაროთ მარილი გემოვნებით,თეთრი  წიწაკა.

დაჭრილი ზუთხის ნაჭრებს დავასხათ ღვინო და მოვაყაროთ ხახვი.ზუთხი დავამარინადოთ თავდახურულ ჭურჭელში  2 საათი.

თევზის ნაჭრები წამოვაგოთ შამფურზე და შევწვათ.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here