222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222
5/5

თევზი მაიონეზის სოუსში -თანამედროვე ქართული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

3-4 ცალი კალმახი ან 1 კგ სკუმბრია,თევზის ფილე

200 გრ.ფქვილი

500 მლ ზეთი

სოუსისათვის :

400 მლ.მაიონეზი

3-4 კბილი დანაყილი ნიორი

წყალი სოუსის გასათხელებლად

30 გრ. კამა

ნახ.ჩ.კოვზი უცხო სუნელი

ნახ.ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავილი

მარილი,წიწაკა გემოვნებით

 

მომზადების წესები:

კალმახი გამოვშიგნოთ,გამოვაცალოთ ფხები,ხერხემალი,გავრეცხოთ.

ფქვილში შევურიოთ მარილი,შიგ ამოვგანგლოთ კალმახი ორივე მხრიდან და შევწვათ გაცხელებულ ზეთში.

თუ სკუმბრია გვაქვს,მაშინ თევზი გამოვშიგნოთ,გავასუფთაოდ ფხებისგან,გავრეცხოთ,დავჭრათ ნაწილებად.

თევზი შევამშრალოთ ქაღალდის ხელსახოცით და ზეთში შევწვათ იგივე  წესით ,როგორც კალმახი.

მაიონეზის სოუსის მომზადება:

მაიონეზი გავათხელოთ ანადუღარი გრილი წყლით და ავთქვიფოთ.

დავუმატოთ მარილი,წიწაკა,უცხო სუნელი,ყვითელი ყვავილი,დაჭყლეტილი ნიორი,წვრილად დაჭრილი კამა .

შემწვარ თევზს  მოვასხათ მაიონეზის სოუსი  და მოვრთოთ ოხრახურშის ფოთლებით,ლიმონის ნაჭრებით.

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here