ინგრედიენტები:
3-4 ცალი კალმახი ან 1 კგ სკუმბრია,თევზის ფილე
200 გრ.ფქვილი
500 მლ ზეთი
სოუსისათვის :
400 მლ.მაიონეზი
3-4 კბილი დანაყილი ნიორი
წყალი სოუსის გასათხელებლად
30 გრ. კამა
ნახ.ჩ.კოვზი უცხო სუნელი
ნახ.ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავილი
მარილი,წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები:
კალმახი გამოვშიგნოთ,გამოვაცალოთ ფხები,ხერხემალი,გავრეცხოთ.
ფქვილში შევურიოთ მარილი,შიგ ამოვგანგლოთ კალმახი ორივე მხრიდან და შევწვათ გაცხელებულ ზეთში.
თუ სკუმბრია გვაქვს,მაშინ თევზი გამოვშიგნოთ,გავასუფთაოდ ფხებისგან,გავრეცხოთ,დავჭრათ ნაწილებად.
თევზი შევამშრალოთ ქაღალდის ხელსახოცით და ზეთში შევწვათ იგივე წესით ,როგორც კალმახი.
მაიონეზის სოუსის მომზადება:
მაიონეზი გავათხელოთ ანადუღარი გრილი წყლით და ავთქვიფოთ.
დავუმატოთ მარილი,წიწაკა,უცხო სუნელი,ყვითელი ყვავილი,დაჭყლეტილი ნიორი,წვრილად დაჭრილი კამა .
შემწვარ თევზს მოვასხათ მაიონეზის სოუსი და მოვრთოთ ოხრახურშის ფოთლებით,ლიმონის ნაჭრებით.