ინგრედიენტები:
3-4 ცალი კალმახი
200 გრ.ფქვილი
500 მლ ზეთი
30 გრ.კამა
სოუსისათვის:
2 კგ ბროწეული
100 გრ.ხახვი
500 მლ წითელი,მშრალი ღვინო
3 ლიმონი
20 გრ.სახამებელი
მარილი,წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები:
კალმახი გამოვშიგნოთ,გამოვაცალოთ ფხები,ხერხემალი,გავრეცხოთ.
ფქვილში შევურიოთ მარილი,შიგ ამოვგანგლოთ კალმახი ორივე მხრიდან
და შევწვათ გაცხელებულ ზეთში.
ბროწეულის სოუსის მომზადება:
წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვშუშოთ ზეთში,დავუმატოთ ბროწეულის წვენი და წამოვადუღოთ.
წვენს დავუმატოთ ღვინო,ლიმონის წვენი და შევასქელოთ წყალში გახსნილი სახამებლით.
სოუსი შევკაზმოთ წიწაკითა და მარილით.
შემწვარ კალმახს მოვასხათ ბროწეულის წვენი და მოვრთოთ ოხრახურშის ფოთლებით,ლიმონის ნაჭრებით.
ბროწეულის სოუსი მე-2 ვერსია:
300 მლ.ბროწეულის წვენი
100 გრ.ბროწეულის მარცვლები
1 თავი ბოლოკი ( დაახლოებით 30 გრ.)
მარილი გემოვნებით
ბროწეულის წვენი და ბოლოკი ავადუღოთ,წვენი გავატაროთ საცერში,შემდეგ ჩავყაროთ ბროწეულის მარცვლები,მივიყვანოთ ადუღებამდე,დავამარილოთ და ცხელშივე ჩავაგდოთ 1 პატარა ნაჭერი კარაქი,დაახლოებით 10-15 გრ.