ინგრედიენტები:
2 კგ ფქვილი
1 ლ წყალი
1 ჩ.კ. მარილი
ნადუღის შიგთავსი:
150 გრ.ნადუღი
80 გრ.კარაქი
100 მლ წყალი
1 ს/კ.შაქარი
ნიგვზის შიგთავსი:
100 გრ.ნიგოზი
100 გრ.კარაქი
100 მლ წყალი
2 ს.კოვზი შაქარი
მომზადების წესები:
ფქვილს მოვაყაროთ მარილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. ცომი დავყოთ გუნდებად,გადავაფაროთ ტილო და სათითაოდ გავაბრტყელოთ ძალიან თხლად . პური (ბიში)180 გრადუსზე გამოვაცხოთ ჰაერღუმელში 5 წუთი.
ცხელივე გადავახვიოთ რულეტივით ,მოვკეცოთ,შევახვიოთ ტილოში,რომ არ გახმეს.
დავჭრათ პურის რულეტი თანაბარ რგოლებად,მომცრო რულეტებად.
რულეტები ერთმანეთის მიყოლებით,მჭიდროთ ჩავალაგოთ ტაფაში და მოვასხათ ნადუღის ან ნიგვზის შიგთავსი.
ნადუღის შიგთავსის მომზადება.
კარაქი გავადნოთ ტაფაზე,მასში გავხსნათ ნადუღი და გავთხელოთ ადუღებული წყლით.
ნიგვზიანი სინორის მომზადებისას პურის რულეტებს ჯერ მოვაყაროთ გატარებული (დანაყული) ნიგოზი,შემდეგ მოვასხათ გამდნარი კარაქი.
კარაქი გავადნოთ ტაფაზე,დავასხათ ადუღებული წყალი ,მოვაყაროღ შაქარი.
წყარო: იუთუბი,გადაცემა გურმანია,2015 წელი