222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222
5/5

საოცრად არომატული ჭერამის ჯემი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ. ჭერამი

800 გრ.შაქარი

მომზადების წესები :

ჭერამი გავრეცხოთ,გამოვაცალოთ კურკები და დავაწყოთ თუშფალანგზე,რომ დაიწრიტოს.

მშრალი ხილი ხელის ბლენდერით დავაბლენდეროთ.

ჭერამის პიურე მოვათავსოთ ალუმინის ქვაბში,დავაყაროთ შაქარი და წამოვადუღოთ.რომ ადუღდება,ცეცხლს დავუწიოთ,დროდადრო ვურიოთ,რომ არ მიიკრას და ვადუღოთ გასქელებამდე.

დუღილის დროს წარმოქმნილი ქაფი მოვხადოთ.

ცხელი ჯემი ჩავსახათ მშრალ,სუფთა ქილებში,თავი მოვუხუფოთ და შევინახოთ გრილ ადგილას.

ზოგიერთი გამოცდილი დიასახლისი ჭერამის ჯემს დუღილის პროცესში უმატებს ლიმონის წვენს და ცედრას.

ჭერამის ჯემი ძალიან გემრიელი გამოდის თუ (ინგრედიენტების რაოდენობა იგივეა) დავუმატებთ 1 ცალ დარიჩინის ჯოხს და  100 გრ.ჯანჯაფილს.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here