ინგრედიენტები:
1 კგ პურის ფქვილი
1 ჩ.კოვზი საფუარი
500 მლ რძე ან წყალი
1 კვერცხი
1ჩ,კ მარილი
1ჩ.კ. შაქარი
50 მლ. მცენარეული ზეთი
900 გრ.ცხიმიანი ღორის ხორცი
300 გრ.საქონლის ხორცი
2-3 თავი ხახვი
4-5 კბილი ნიორი
1/2 ჩ.კ ხმელი ქინძი
1/2 ჩ.კ უცხო სუნელი
1/4 ჩ.კ.ძირა
1/4 ჩ.კ კვლიავი
1/2 ჩ.კ.დაფქული წითელი წიწაკა
მარილი,აჯიკა გემოვნებით
100 მლ ზეთი ზემოდან წასასმელად
მომზადების წესები:
ხორცი დავჭრათ ძალიან პატარა ზომის ნაჭრებად,ჩავყაროთ თასში,შევკაზმოთ.
თასს თავზე დავახუროთ,შევდოთ მაცივარში და ხორცი დავამარინადოთ.
რძე,საფუარი და შაქარი ერთმანეთში შევურიოთ.ფქვილში გავაკეთოთ ჩაღრმავება.შიგნით ჩავყაროთ მარილი,ჩავასხათ საფუარიანი მასა,ჩავაგდოთ კვერცხი და მოვზილოთ ერთგვაროვანი მასა.
თასს თავზე დავახუროთ და ცომი გავაჩეროთ ასაფუებლად.
აფუებული ცომი 2-ჯერ გადავზილოთ 15 წუთის შუალედით ზეთიანი ხელებით.
ცომი დავყოთ 300 გრამიან გუნდებად,გავაბრტყელოთ მრგვლად,შუაგულში მოვათავსოთ ფარში,მოვუკრათ პირი და გავაბრტყელოთ ხაჭაპურივით.
გაბრტყელებული კუბდარი 220 გრადუსზე გამოვაცხოთ ღუმელში.
გამოცხობის შემდეგ ზემოდან წაუსვათ ზეთი.
რჩევა:
შესაძლებელია ,ავიღოთ 900 გრ საქონლის ხორცი და 300 გრ .საქონლის გულ-ღვიძლი.
კუბდარის შიგთავსად შეგვიძლია გამოვიყენოთ ასევე კალმახი ან ნებისმიერი თევზი.
1 კგ. თევზის ფილე დავჭრათ კუბებად,შევურიოთ 2-3 თავი წვრილად დაჭრილი ხახვი,1 კონა ქინძი,მოვასხათ ზეთი , შევკაზმოთ აჯიკით და მარილით.