Без названия (50)

კრეპები, ბლინები კარამელიზირებული გარგლით – ფრანგული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook
ინგრედიენტები ცომისათვის:

ფქვილი 1 ჭიქა
მცენარეული ზეთი  1 სუფრის კოვზი
მცენარეული ზეთი-  შესაწვავად
კვერცხი 1 ცალი
1 კვერცხის გული
რძე 1,5  ჭიქა
მარილი  მწიკვი

მომზადების წესი:

ნაბიჯი 1
თასში ჩავყაროთ ფქვილი და მარილი,გავუკეთოთ ჩაღრმავება,რომელშიც ჩავდებთ კვერცხს დაკვერცხის გულს,კიდეებიდან ფქვილი შევაზილოთ,რძე  თანდათანობით დავასახათ,ბოლოს კი ზეთი დავუმატოთ.მივიღებთ თხელ ცომს,გადავაფაროთ და  მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში მოვათავსოთ.

ნაბიჯი 2
გამოვაცხოთ 10 ბლინი ორივე მხრიდან ზეთიან ტაფაზე.ბლინები ერთმანეთზე დავალაგოთ.

10 ცალი კრეპი

1 ს.კოვზი კარაქი

4  ს.კოვზი ყავისფერი შაქარი

5 გარგარი

მომზადების წესები :

გარგარი გავრეცხოთ,გავამშრალოთ,გამოვუღოთ კურკა და გავჭრათ 4 ნაწილად.გახურებულ ტაფაზე გავადნოთ კარაქი, დავყაროთ შაქარი და დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ ,სანამ შაქარი კარამელიზირდება ( ვურიოთ შეუჩერებლად),ჩავყაროთ გარგარი და გავუკეთოთ კარამელიზირება. კრეპები გადავკეცოთ სამკუთხედად და თითოეულზე დავდოთ კარამელიზირებული გარგლის 2-3 ნაჭერი.
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია