Без названия (51)

კრეპი , ბლინი სუზეტი – ფრანგული ფორთოხლის დესერტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ცომისათვის :

ფქვილი 1 ჭიქა
მცენარეული ზეთი  1 სუფრის კოვზი
მცენარეული ზეთი-  შესაწვავად
კვერცხი 1 ცალი
1 კვერცხის გული
რძე 1,5  ჭიქა
მარილი  მწიკვი

სიროფისთვის:
ფორთოხალი 1 ცალი
კარაქი 2  ს.კოვზი
შაქარი 5  ს.კოვზი
კონიაკი 2  ს.კოვზი

მომზადების წესები:

ნაბიჯი 1
თასში ჩავყაროთ ფქვილი და მარილი,გავუკეთოთ ჩაღრმავება,რომელშიც ჩავდებთ კვერცხს დაკვერცხის გულს,კიდეებიდან ფქვილი შევაზილოთ,რძე  თანდათანობით დავასახათ,ბოლოს კი ზეთი დავუმატოთ.მივიღებთ თხელ ცომს,გადავაფაროთ და  მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში მოვათავსოთ.

ნაბიჯი 2
გამოვაცხოთ 10 ბლინი ორივე მხრიდან ზეთიან ტაფაზე.ბლინები ერთმანეთზე დავალაგოთ.

ნაბიჯი 3
ფორთოხლის  ცედრა მოვიმზადოთ გაფორმებისათვის .ტაფაზე გავადნოთ კარაქი,დავყაროთ შაქარი,დავასხათ ფორთოხლის წვენი და დაბალ ცეცხლზე მოვადუღოთ ოდნავ შესქელებამდე. ფორთოხლის სიროფი ცეცხლიდან გადმოვდგათ,ჩავასხათ კონიაკი.

ნაბიჯი 4
ბლინებს დავასხათ ფორთოხლის სიროფი,მოვაყაროთ ფორთოხლის ცედრა.

ფრანგული კრეპი სუზეტი მზადაა!

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყიყლიყოს კლასიკური და განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 2 კვერცხი მწიკვი მარილი 1 ჩ.კოვზი შაქარი 50 მლ.რძე ნახევარი ბატონი ან თეთრი პური ზეთი ან კარაქი შესაწვავად   მომზადების წესები : კვერცხს

პოპულარული,გემრიელი სალათი მიმოზა – მხიარული თაგვები

ინგრედიენტები : 2 მსხვილი სტაფილო 4 კარტოფილი 5-6 კვერცხი ნახევარი თავი ხახვი 1 ორაგულის  ან სარდინის კონსერვი 1  პატარა  მაიონეზი 1 ს.კოვზი ძმარი შაქარი მწიკვი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია