ინგრედიენტები :
180 გ. ფქვილი ( 6 ს.კოვზი)
180 გრ. შაქარი ( 6 ს.კოვზი)
6 კვერცხი
ზეთი და ფქვილი – ფორმაზე წასასმელად და მოსაყრელად.
1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი,თუ კარგი ღუმელი არ გვაქვს
ინგრედიენტები (გულსართი):
500 გ გარგარი
250 მლ 35% ნაღები
3 ს კოვზი შაქრის პუდრა
ნუშის ფურცლები
ცოტა გარგლის ჯემი
ინგრედუენტები დასანამად:
2 ს კოვზი შაქარი
1 ს კოვზი ნუშის ლიქიორი
მომზადების წესები :
ნაბიჯი 1
გავახუროთ ღუმელი 170 გრადუსზე. 24 სმ დიამეტრის ფორმას წავუსვათ ზეთი ,მოვაყაროთ ფქვილი,ზედმეტი გადმოვყაროთ.
ნაბიჯი 2
ფქვილში შევურიოთ გამაფხვიერებელი. ცალკე კვერცხის ცილა მყარ პიკამდე ავთქვიფოთ.
ცალკე კვერცხის გულები და შაქარი ავთქვიფოთ კარგად გათეთრებამდე.
გოგლიმოგლში ულუფობით შევურიოთ გაცრილი ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად,ბოლოს კი დავუმატოთ ამოყვანილი კვერცხის ცილა.ვურიოთ ერთი მიმართულებით ქვემოდან ზემოთ.
ნაბიჯი 3
ცომი ჩავასხათ ფორმაში, გამოვაცხოთ 18 – 20 წუთი.როცა ბისკვიტი ამოვა და ოქროსფერი გახდება ,გამოვიღოთ ღუმელიდან,ბადეზე გავაციოთ და გავჭრათ ორად.
ნაბიჯი 4
შაქარი ქვაბში ჩავყაროთ ,დავასხათ წყალი და მოვადუღოთ. სიროფში ჩავასხათ ნუშის ლიქიორი,გავაგრილოთ და დავნამოთ ფიფიტები.
ნაბიჯი 5
ცივი ნაღები ავთქვიფოთ მიქსერით,შემდეგ შევურიოთ შაქრის პუდრა და ვთქვიფოთ მყარ პიკამდე.გარგარი ნაჭრებად დავჭრათ.
ნაბიჯი 6
ფირფიტა მოვათავსოთ სინზე,წავუსვათ კრემი,დავალაგოთ გარგრის ნაჭრები,დავადოთ ბისკვიტის მეორე ფენა,წავუსვათ კრემი,დავალაგოთ გარგრის ნაჭრები.
ნაბიჯი 7
გარგლის ჯემი ოდნავ შევათბოთ და ფუნჭით წავუსვათ გარგლის ნაჭრებს . ტორტს მოვაყაროთ ნუშის ფირფიტები.
რჩევა: ზოგიერთი კულინარი ბისკვიტს გვერდებზე თხელ ფენად უცხებს კრემს და მოაყრის ნუშის ფირფიტებს.