qliaviskeqsi
5/5

ქლიავის კექსი ქარისა და თეთრი შოკოლადის განაშით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ფქვილი 200 გრ

ყავისფერი შაქარი 200 გრ

ქლიავი 6 ცალი

კვერცხი 4 ცალი

მასკარპონე ყველი 100 გრ

კარაქი 50 გრ

მწიკვი მარილი

გამაფხვიერებელი 1 ს.კოვზი

არაყი 1 ს.კოვზი

მწიკვი მარილი

თეთრი შოკოლადის განაში ქარით ,ინგრედიენტები :

თეთრი შოკოლადი  200 გრ.

ნაღები 35% 200 მლ

ქარის სუნელი 1 ჩ.კოვზი

მომზადების წესები :

კექსის ფორმას წავუსვათ ცხიმი და მოვაყაროთ ფქვილი.

კვერცხისა  და შაქრისაგან მოვამზადოთ გოგლიმოგლი,შევათქვიფოთ კარაქი,მასკარპონე,შევურიოთ მშრალი ინგრედიენტები და დავუმატოთ არაყი.

2 ქლიავი გავჭრათ ოთხად,შევურიოთ ცომში .

4 ცალი ქლიავი კი დავჭრათ თხელ რგოლებად და დავალაგოთ ფორმის ძირში,ზემოდან დავასხათ ცომი. ქლიავის კექსი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 30 წუთი.

გამომცხვარი კექსი დავჭრათ ნაჭრებად და გადავასხათ  შოკოლადის განაში ქარით.

ცხელ ნაღებში ჩავყაროთ დატეხილი თეთრი  შოკოლადის ფილა.შოკოლადი ნაღებში გადნება და დავუმატოთ ინდური ქარის სუნელი.

 

წყარო: იუთუბი, გადაცემა გურმანია 2016 წელი.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრდიენტები : 2 კგ. მწიფე შინდი შაქარი 2-ჯერ მეტი მომზადების წესები : მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ. კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე

მსხლის ჯემი

ინგრედიენტები : 1 კგ. მკვრივი და  პატარა ზომის მსხალი 500 გრ.შაქარი 1 შაქრიანი ვანილი ან 2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი მომზადების წესები : მსხალი გავთალოთ,გული

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here