qliaviskeqsi
5/5

ქლიავის კექსი ქარისა და თეთრი შოკოლადის განაშით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ფქვილი 200 გრ

ყავისფერი შაქარი 200 გრ

ქლიავი 6 ცალი

კვერცხი 4 ცალი

მასკარპონე ყველი 100 გრ

კარაქი 50 გრ

მწიკვი მარილი

გამაფხვიერებელი 1 ს.კოვზი

არაყი 1 ს.კოვზი

მწიკვი მარილი

თეთრი შოკოლადის განაში ქარით ,ინგრედიენტები :

თეთრი შოკოლადი  200 გრ.

ნაღები 35% 200 მლ

ქარის სუნელი 1 ჩ.კოვზი

მომზადების წესები :

კექსის ფორმას წავუსვათ ცხიმი და მოვაყაროთ ფქვილი.

კვერცხისა  და შაქრისაგან მოვამზადოთ გოგლიმოგლი,შევათქვიფოთ კარაქი,მასკარპონე,შევურიოთ მშრალი ინგრედიენტები და დავუმატოთ არაყი.

2 ქლიავი გავჭრათ ოთხად,შევურიოთ ცომში .

4 ცალი ქლიავი კი დავჭრათ თხელ რგოლებად და დავალაგოთ ფორმის ძირში,ზემოდან დავასხათ ცომი. ქლიავის კექსი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 30 წუთი.

გამომცხვარი კექსი დავჭრათ ნაჭრებად და გადავასხათ  შოკოლადის განაში ქარით.

ცხელ ნაღებში ჩავყაროთ დატეხილი თეთრი  შოკოლადის ფილა.შოკოლადი ნაღებში გადნება და დავუმატოთ ინდური ქარის სუნელი.

 

წყარო: იუთუბი, გადაცემა გურმანია 2016 წელი.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here