Без названия (39)
5/5

ქლიავის კექსი – აუცილებლად გამოვაცხობ

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

2 კვერცხი

150 გრ.შაქარი

160 გრ.ფქვილი

80 გრ.მარცვლოვანი ფქვილი

100 მლ.მზესუმზირას ზეთი

100 მლ.20% არაჟანი

1/3 ჩ.კოვზი დარიჩინი

0,5 ჩ.კოვზი სოდა

6 ქლიავი ცომში + 3 ცალი კი ზემოდან დასადებად

2 ს.კოვზი სახამებელი  ან ფქვილი.

 

მომზადების წესები :

ღუმელი გავახუროთ 180 გრადუსზე.

კვარცხი შაქარი,ავთქვიფოთ,შევათქვიფოთ კარაქი,არაჟანი,დავუმატოთ და დარიჩინი.

მშრალი ინგრედიენტები ავურიოთ და დავამატოთ თხევად მასას.

6 ცალი ქლიავიგავრეცხოთ, გავამშრალოთ, წვრილად დავჭრათ,ამოვსვაროთ სახამებელში ან ფქვილში,ჩავამატოთ ცომში და ნიჩბით ფრთილად მოვურიოთ.

3 ქლიავს გამოვუღოთ კურკა,ისე რომ მთლიანობა არ დავარღვიოთ.

ფორმას კარაქი წავუსვათ,ჩავასხათ ცომი,ზემოდან დავადოთ 3  ქლიავი 2-3 სმ-ის დაშორებით ,მოვაყაროთ შაქარი და 30-35 წუთი გამოვაცხოთ.

რჩევა:თუ არ გვაქვს მარცვლოვანი ფქვილი,მაშინ ხორბლის მარცვლები დავფქვათ ყავის საფქვავში ან  ჩავანაცვლოთ იგივე რაოდენობის წიწიბურას ფქვილით.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here