ინგრედიენტები :
2 კვერცხი
150 გრ.შაქარი
160 გრ.ფქვილი
80 გრ.მარცვლოვანი ფქვილი
100 მლ.მზესუმზირას ზეთი
100 მლ.20% არაჟანი
1/3 ჩ.კოვზი დარიჩინი
0,5 ჩ.კოვზი სოდა
6 ქლიავი ცომში + 3 ცალი კი ზემოდან დასადებად
2 ს.კოვზი სახამებელი ან ფქვილი.
მომზადების წესები :
ღუმელი გავახუროთ 180 გრადუსზე.
კვარცხი შაქარი,ავთქვიფოთ,შევათქვიფოთ კარაქი,არაჟანი,დავუმატოთ და დარიჩინი.
მშრალი ინგრედიენტები ავურიოთ და დავამატოთ თხევად მასას.
6 ცალი ქლიავიგავრეცხოთ, გავამშრალოთ, წვრილად დავჭრათ,ამოვსვაროთ სახამებელში ან ფქვილში,ჩავამატოთ ცომში და ნიჩბით ფრთილად მოვურიოთ.
3 ქლიავს გამოვუღოთ კურკა,ისე რომ მთლიანობა არ დავარღვიოთ.
ფორმას კარაქი წავუსვათ,ჩავასხათ ცომი,ზემოდან დავადოთ 3 ქლიავი 2-3 სმ-ის დაშორებით ,მოვაყაროთ შაქარი და 30-35 წუთი გამოვაცხოთ.
რჩევა:თუ არ გვაქვს მარცვლოვანი ფქვილი,მაშინ ხორბლის მარცვლები დავფქვათ ყავის საფქვავში ან ჩავანაცვლოთ იგივე რაოდენობის წიწიბურას ფქვილით.