ინგრედიენტები:
1 მოხარშული ხოხობი
300 მლ ხოხობის ბულიონი
350 მლ ღვინო
2 ს.კოვზი ერბო
1,5 თვი ხახვი
5 კბილი ნიორი
1 დაფნის ფოთოლი
1/2 კონა ქინძი
მარილი გემოვნებით
მომზდების წესები :
ხოხობი მოვხარშოთ ,გავჭრათ შუაზე,დავამარილოთ ორივე მხრიდან,წამოვაგოთ შამფურზე და შევწვათ მაყალში.ხოხობის მოხარშვას ჭირდება 3-4 საათი.
მაყალზე შეწვისას ხოხობს ორივე მხრიდან წავუსვათ ერბო.
ხოხობი დავჭრათ.
გახურებულ ღრმა ტაფაზე ერბო გავადნოთ და მასში ხოხობის ხორცის ნაჭრები მოვათავსოთ.ტაფას თავზე დავახუროთ და ხორცი ვშუშოთ მანამ,სანამ ხახვს დავჭრით.
ტაფაზე დავასხათ 50 მლ ღვინო,დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი,ნიორი.თუ ცხიმი დაგვაკლდება ,დავუმატოთ.ხოხობი ნაკლებად ცხიმიანი ფრინველია.
შევწვათ ხახვი და ნიორი,სანამ ოქროსფერი გახდება და შემდეგ დავასხათ ღვინო,ხოხობის ბულიონი.
ცეცხლს დავუწიოთ და კერძი ვადუღოთ.10 წუთი .
კერძი დავამარილოთ და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ქინძი.
წყარო:იუთუბი გურმანია 17 მაისი 2015 წელი