b84aaa6a
5/5

ხაბიზგინა-ოსური ხაჭაპური

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

ფქვილი –  500 კგ

საფუარი –  5 გრ

წყალი –  250 მლ

მარილი –  1 გრ

შიგთავსი :

კარტოფილი –  2 ცალი

იმერული ყველი  – 150 გრ

სულგუნი –  150 გრ

ერბო – 3 ს.კ.

რძე –  100 ლ

მომზადების წესები :

მოხარშული კარტოფილი,ყველი დავჭრათ კუბებად,ხელით მოვჭყლიტოთ,შევურიოთ ერბო ,რძე და მარილი გემოვნებით.

ფქვილი და საფუარი შევურიოთ ერთმანეთს,დავასხათ თბილი წყალი ,მოვზილოთ.ზელვის პროცესში შევურიოთ მარილი.

ცომს შევაზილოთ ზეთი და დავდოთ ასაფუებლად თბილ ადგილას.

აფუებული ცომი ზეთიანი ხელებით 2-ჯერ გადავზილოთ 15-  20  წუთის შუალედით.

ცომი დავყოთ გუნდებად,გავაბრტყელოთ გრძლად,შუაგულში შიგთავსის გუნდა  და ხაჭაპურის ფორმა მივცეთ.

გამოვაცხოთ გახურებულ ღუმელში 15 წუთი.ზემოდან წავუსვათ კარაქი.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here