ინგრედიენტები:
ფქვილი – 500 კგ
საფუარი – 5 გრ
წყალი – 250 მლ
მარილი – 1 გრ
შიგთავსი :
კარტოფილი – 2 ცალი
იმერული ყველი – 150 გრ
სულგუნი – 150 გრ
ერბო – 3 ს.კ.
რძე – 100 ლ
მომზადების წესები :
მოხარშული კარტოფილი,ყველი დავჭრათ კუბებად,ხელით მოვჭყლიტოთ,შევურიოთ ერბო ,რძე და მარილი გემოვნებით.
ფქვილი და საფუარი შევურიოთ ერთმანეთს,დავასხათ თბილი წყალი ,მოვზილოთ.ზელვის პროცესში შევურიოთ მარილი.
ცომს შევაზილოთ ზეთი და დავდოთ ასაფუებლად თბილ ადგილას.
აფუებული ცომი ზეთიანი ხელებით 2-ჯერ გადავზილოთ 15- 20 წუთის შუალედით.
ცომი დავყოთ გუნდებად,გავაბრტყელოთ გრძლად,შუაგულში შიგთავსის გუნდა და ხაჭაპურის ფორმა მივცეთ.
გამოვაცხოთ გახურებულ ღუმელში 15 წუთი.ზემოდან წავუსვათ კარაქი.
0