5/5

ქლიავის კომპოტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

წყალი – რამდენიც საჭიროა ქილების ასავსებად.

შაქარი -350 გრ.ერთ ლიტრა წყალზე.

ქლიავი

 

გარეცხილი, გასუფთავებული ,კურკაგამოცლილი ქლიავით ავავსოთ 1/4 ნაწილი 3 ლიტრიანი ქილის,დავასხათ ქაფქაფა ცხელი წყალი,ავავსოთ ბოლომდე ,დავაფაროთ თავსახური და დაველოდოთ გაგრილებას.

ნაყენი გადმოვასხათ ,დავუმატოთ შაქარი და მოვადუღოთ სიროფი.

სიროფით  ბოლომდე  3 ლიტიანი ქილა ავავსოთ  , გავუკეთოთ 10 წუთი სტერილიზაცია , მოვხუფოთ.ქილები, გადმოვაბრუნოთ და ისე გავაციოთ.შევინახოთ ზამთრისათვის გრილ ადგილას.

 

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ცხვრის ხორცი კომშით – ქართული სამზარეულო

ინგრედიენტები : 1200 გრ.ცხვრის ხორცი 180 გრ.ხახვი 1 კგ. ტკბილიკომში 1 ს.კოვზი შაქარი,გვჭირდება თუ კომში ტკბილი არ არის. 1/2 ჩ.კოვზი დარიჩინი 1 ს.კოვზი ერბო მარილი

დიეტური ქატოს კექსები

როდესაც დიეტაზე ხარ,გსურს მიირთვა  რაიმე  გემრიელი და ჯანსაღი, მაშინ საშველად დიეტური ქატოს მაფინები მოვა.ცადეთ და მოამზადეთ  დიეტური მაფინები ვაშლით, ქატოთი  და ქიშმიშით! ინგრედიენტები : შვრია

კარტოფილი ჰერცოგულად

ინგრედიენტები : 1 კგ.კარტოფილი 5 კვერცხი( 1 მთელი+ 4კვერცხის გული) 100 გრ.კარაქი 1 ჩ.კოვზი მარილი 1/4ჩ.კოვზი მუსკატის კაკალი მომზადების წესები : კვერცხი და კვერცხის გულები

5 საუკეთესო რეცეპტი კარტოფილის მოსამზადებლად

კარტოფილი გლეხურად ინგრედიენტები : 6 კარტოფილი 250 გრ.ყველი 50 გრ.კარაქი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : კარტოფილი გავრეცხოთ,გავთალოთ ,დავჭრათ 4 ნაწილად და მოვხარშოთ. ნახევრად  მოხარშული კარტოფილებს

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია