6c90790a43f7e70e5334d41f971386a8-ofo83wnkznadqaqfx7kwrgj1jxlzgpfp60mk0hne6g
5/5

ქლიავის ტარტ ტატენი – გადმობრუნებული ფრანგული დესერტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

200 გრ.ქლიავი

300 გრ.შაქარი

10 გრ.შაქრიანი ვანილი

2 კვერცხი

80 მლ.რძე

10 გრ.გამაფხვიერებელი

170 გრ.კარაქი

200 გრ.ფქვილი

2 ს.კოვზი წყალი

მომზადების წესები :

გავახუროთ ღუმელი 180 გრადუსზე.

150 გრ.კარაქი ავთქვიფოთ 150 გრ.შაქართან ერთად,დავუმატოთ 2 კვერცხი,80 მლ.რძე და მშრალი ინგრედიენტები( ფქვილი,ვანილი,გამაფხვიერებელი).

პატარა ქვაბში ჩავდოთ 20 გრ.კარაქი,150 გრ.შაქარი დავაყაროთ და 2 ს.კოვზი წყალი დავასხათ და მოვადუღოთ ქარვისფერი კარამელი.

ქლიავი გავრეცხოთ ,კურკები გამოვაცალოთ და გავყოთ 2 ნაწილად.

22 სმ დიამეტრის ფორმა შევახვიოთ ფოლგაში ( კარამელმა რომ არ გამოჟონოს),დავასხათ ძირზე კარამელი,დავალაგოთ  ნახევარი ქლიავი კანით ზემოთ და დავასხათ ცომი.

გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 35 წუთი.

ბისკვიტი კარგად გავაციოთ,დიდი ზომის თეფში დავახუროთ და გადმოვაბრუნოთ.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here