ინგრედიენტები :
ღორის ხორცი 600 გრ
ანანასი 120 გრ
წითელი ბულგარული 2 ცალი
ნიორი 2 კბილი
ხახვი 1/2 თავი
მწვანე ხახვი 1 კონა
ოხრახურში 1 კონა
ჯინჯერი 10 გრ
მარილი 2 გრ
პაპრიკა 2 გრ
ზეთი 50 მლ
სოიოს გლაზური :
სოიოს სოუსი 150 მლ
ყავისფერი შაქარი 50 მრ.
სერვირება
მოხარშული ბრინჯის ლაფშა 150 გრ
კოტლეტი
მწვანე ხახვი 5 გრ.
მომზადების წესები :
ანანასი,ბულგარული ,ხახვი დავჭრათ წვრილად და შევურიოთ ფარშს.
ფარშში ჩავახეხოთ ნიორი,ჯინჯერი და შევკაზმოთ მარილითა და პაპრიკით.
მოვამზადოთ ფარშის ბურთები და შევწვათ გახურებულ ტაფაზე ზეთში ორივე მხრიდან.
სანამ კოტლეტი შეიწვება მოვამზადოთ სოიოს სოუსი:
ცალკე ღრმა ტაფაზე დავასხათ სოიოს სოუსი,ჩავყაროთ შაქარი და მოვადუღოთ.შაქარი გადნება და მასა გასქელდება.
თეფშზე დავდოთ წინასწარ მოხარშული ბრინჯის ლაფშა ,კოტლეტები,მოვაყაროთ მწვანე ხახვი და მოვასხათ სოიოს გლაზური.
რჩევა:
კატლეტის ფარშს შეგიძლიათ დაუმატოთ წვრილად დაჭრილი ოხრახურში.
წყარო:იუთუბი,გურმანია 16, 2015