ინგრედიენტები:
1 კგ გატარებული ძროხის ხორცის ბარკლის მჭლე ნაწილი
1/2 კგ ღორის ფერთხი (მუცლის ნაჭერი)
1 კგ ხახვი
10 კბ.ნიორი
3 კვერცხი
50 მლ ზეთი
მარილი,პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესები:
საქონლის ,ღორის ხორცი,ხახვი,ნიორი გავატაროთ ხორცსაკეპში.
შევაზავოთ მარილით,პილპილით.დავუმატოთ კვერცხი და კარგად მოვზილოთ.
ფარში კვლავ გავატაროთ ხორცსაკეპში.
ხორცს შევინახავთ 3-4 საათი მაცივარში და კიდევ გავატარებთ მესამედ ხორცსაკეპში.
მოვამზადოთ ფარშის ბურთები,ამოვსვაროთ ფქვილში და შევწვათ გახურებულ ტაფაზე ბლომად ზეთში.
ერთი მხრიდან შემწვარი კატლეტები გადავაბრუნოთ,დავაფაროთ ტაფას თავსახური,,მოვასხათ ცოტა წყალი,ცეცხლს დავუწიოთ.
კატლეტები მზადაა.
წყარო:იუთუბი,გადაცემა გურმანია 16 მაისი 2015 წელი.
0