22222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ატმის მურაბა აღმოსავლურად

ინგრედიენტები:

1 კგ ატამი

500 მლ წყალი

1.5კგ.შაქარი

3-4 ბადიანის ვარსკვლავი

1 ჩ.კოვზი ვარდისფერი წიწაკა

 

ატმებს ამოვაცალოთ კურკა და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.

მოვადუღოთ სიროფი , დავასხათ ატმებს და 24 საათი  გავაჩეროთ.

სიროფი გადავწუროთ,ისევ ავადუღოთ და დავასხათ ატმებს.კვლავ გავაჩეროთ 24 საათი.

მურაბას დავუმატოთ ბადიანი,ვარდისფერი წიწაკა და ვადუღოთ 5-10 წუთი.დუღილის დროს წარმოქმნილი ქაფი მოვხადოთ.

ცხელი მურაბა გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში და მოვხუფოთ.შევინახოთ გრილ ადგილას.

 

 

ასევე ნახეთ

ტორტი ბეილისი

ინგრედიენტები: ფხვიერი ფენა 200 გრ.ფქვილი 100 გრ.მარგარინი ან კარაქი 100 გრ.შაქრის პუდრა 4 კვერცხის გული ნახ.  ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი 1 -2 ს.კოვზი ცივი წყალი 60 გრ.ნიგოზი

ატმის ტრაიფლი – ჩინური თუ ინდური ტორტი

ინგრედიენტები: 6 კვერცხიანი ბისკვიტი მოხარშული კრემი მუსლინი ან  ნებისმიერი კრემი თქვენი გემოვნებით გახეხილი შოკოლადი  – ზემოდან მოსაყრელად ატმის –  სიროფი  დასანამად ნიგოზი – 100 გრამი

აჯაფსანდალი

ინგრედიენტები: ბადრიჯანი 1 კგ კარტოფილი 1 კგ პამიდორი 1 კგ ზეთი 200 მლ ნიორი 200 გრ რაჰანი(ბაზილიკი) მწვანე და წითელი 100 გრ ქინძი 100 გრ პილპილი,მარილი

ტარხუნის ღვეზელი

ინგრედიენტები : 1ჩ.კოვზი საფუარი 1 ჭიქა რძე 500-600 გრ.ფქვილი 1 ს.კ. შაქარი 100 გრ.კარაქი 1 კვერცხი 1/4 ჩ.კ.მარილი ზეთი ინგრედიენტები შიგთავსისათვის: 3 კონა ტარხუნა 200

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია