ატმის მურაბა აღმოსავლურად

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ ატამი

500 მლ წყალი

1.5კგ.შაქარი

3-4 ბადიანის ვარსკვლავი

1 ჩ.კოვზი ვარდისფერი წიწაკა

 

ატმებს ამოვაცალოთ კურკა და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.

მოვადუღოთ სიროფი , დავასხათ ატმებს და 24 საათი  გავაჩეროთ.

სიროფი გადავწუროთ,ისევ ავადუღოთ და დავასხათ ატმებს.კვლავ გავაჩეროთ 24 საათი.

მურაბას დავუმატოთ ბადიანი,ვარდისფერი წიწაკა და ვადუღოთ 5-10 წუთი.დუღილის დროს წარმოქმნილი ქაფი მოვხადოთ.

ცხელი მურაბა გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში და მოვხუფოთ.შევინახოთ გრილ ადგილას.

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყიყლიყოს კლასიკური და განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 2 კვერცხი მწიკვი მარილი 1 ჩ.კოვზი შაქარი 50 მლ.რძე ნახევარი ბატონი ან თეთრი პური ზეთი ან კარაქი შესაწვავად   მომზადების წესები : კვერცხს

პოპულარული,გემრიელი სალათი მიმოზა – მხიარული თაგვები

ინგრედიენტები : 2 მსხვილი სტაფილო 4 კარტოფილი 5-6 კვერცხი ნახევარი თავი ხახვი 1 ორაგულის  ან სარდინის კონსერვი 1  პატარა  მაიონეზი 1 ს.კოვზი ძმარი შაქარი მწიკვი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია