81117-ed4_wide
5/5

გარგრის ჯემი ყავის,ფოთოხლისა და დარიჩინის არომატით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

გარგრის ჯემი ფორთოხლის არომატით

ინგრედიენტები :

1კგ გარგარი

2 ფორთოხალი

1 კგ.შაქარი

მომზადების წესები :

გარეცხილი,კურკაგამოცლილი გარგარი გავატაროთ ხორცსაკეპში.

ფორთოხალი გავჭრათ 4 ნაწილად,გამოვუღოთ კურკები და ქერქიანად გავატაროთ ხორცსაკეპში.

გარგარი,ფოთოხალი და შაქარი საშუალო ცეცხლზე ვადუღოთ 15 წუთი მომინანქრებულ ქვაბში.ჯემი ცეცხლიდან გადმოვდგათ და გავაგრილოთ.ასე მოვიქცევით 4-ჯერ. დუღილის პერიოდში წარმოიქმნება ქაფი,რომელსაც მოვქაფავთ.მეხუთეჯერ ცხელი ჯემი ჩავასხათ სტერილურ ქილაში,მოვხუფოთ,შევფუთოთ პლედში და დაველოდოთ გაგრილებას.

გარგრის ჯემი ყავის არომატით

1 კგ.გარგარი

500 გრ.შაქარი

5 ს.კოვზი დაფქული ყავა

2 ს.კოვზი უნალექო ყავა

1 ლიმონი

1 შეკვრა ვანილი

გარეცხილი,კურკაგამოცლილი გარგარი გავატაროთ ხორცსაკეპში.

ლიმონიდან წვენი გამოვწუროთ.

დაფქული და უნალექო ყავა მოვათავსოთ 4 ფენა მარლაში , გავკვანძოთ და გავაკეთოთ ტომარა.

პატარ ტომარა  ჩავდოთ ლიმონის წვენში.

გატარებული გარგარი მოვათავსოთ სქელძირიან ქვაბში,ჩავდოთ შიგნით ლიმონის წვენში დასველებული ტომარა,ჩავასხათ თვით ლიმონის წვენი და ვადუღოთ 15 წუთი.ჯემი ცეცხლიდან გადმოვდგათ და გავაგრილოთ.ასე მოვიქცევით 4-ჯერ. დუღილის პერიოდში წარმოიქმნება ქაფი,რომელსაც მოვქაფავთ,ბოლოს კი დავუმატოთ შაქრიანი ვანილი.

მეხუთეჯერ ცხელი ჯემი ჩავასხათ სტერილურ ქილაში,მოვხუფოთ,შევფუთოთ პლედში და დაველოდოთ გაგრილებას.მოვხუფოთ და შევინახოთ ზამთისათვის.

შეგვიძლია ,რომ   ჯემი გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში და მოვხუფოთ.

გარგლის ჯემი ნიგვზით და  დარიჩინის არომატით

ინგრედიენტები :

1 კგ გარგარი

1 დარიჩინის ჯოხი

600 გრ.შაქარი

1/3 ჩ.კოვზი მუსკატის კაკალი

200 გრ.ნიგოზი

1 ლიმონი

მომზადების წესები :

გარეცხილი,კურკაგამოცლილი გარგარი გავატაროთ ხორცსაკპში.

ლიმონი ქერქიანად გავატაროთ ხორცსაკეპში.

გარგარი,შაქარი,ლიმონი,დარიჩინის ჯოხი,ქერქგაცლილი და დაჭრილი ნიგოზი მოვათავსოთ ქვაბში და საშუალო ცეცხლზე ვადუღოთ 15 წუთი.

ჯემი ცეცხლიდან გადმოვდგათ და გავაგრილოთ.ასე მოვიქცევით 4-ჯერ. დუღილის პერიოდში წარმოიქმნება ქაფი,რომელსაც მოვქაფავთ,ბოლოს კი დავუმატოთ შაქრიანი ვანილი.არ დაგვავიწყდეს დარიჩინის ჯოხის ამოღება

მეხუთეჯერ ცხელი ჯემი ჩავასხათ სტერილურ ქილაში,მოვხუფოთ,შევფუთოთ პლედში და დაველოდოთ გაგრილებას.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here