ინგრედიენტები :
3 კგ გარგარი
3 კგ შაქარი
240 გრ ნიგოზი ან
240 გრ.ნუში
მომზადების წესები :
გარგარი გავრეცხოთ,კურკები მოვაცილოთ,ჩავყაროთ ქვაბში,დავაყაროთ შაქარი და მთელი ღამე გავაჩეროთ.
გარგარი გამოუშვებს წვენს და 15 წუთი დაბალ ცეცხლზე ვხარშოთ.შემდეგ ცეცხლი გამოვრთოთ და გავაჩეროთ. რამდენიმე საათი.
ასეთივე პროცედურას გავიმეორებ კიდევ 3-ჯერ.
მე-4 ჯერ(ბოლო დუღილის დროს) წვრილად დაწრილ ნიგოზს ან ნუშს ჩავყარით მურაბაში და ვადუღებთ 20 წუთი.
სუფთა ,მშრალ ქილებში ჩავასხათ ცხელი მურაბა და თავი მოვხუფოთ
0