varene-iz-abrikosov-korolevskij-recept12
5/5

სამეფო გარგრის მურაბა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

3 კგ გარგარი

3  კგ  შაქარი

240  გრ ნიგოზი ან

240 გრ.ნუში

მომზადების წესები :

გარგარი გავრეცხოთ,კურკები მოვაცილოთ,ჩავყაროთ ქვაბში,დავაყაროთ შაქარი და მთელი ღამე გავაჩეროთ.

გარგარი გამოუშვებს წვენს და 15 წუთი დაბალ ცეცხლზე ვხარშოთ.შემდეგ ცეცხლი გამოვრთოთ და  გავაჩეროთ. რამდენიმე საათი.

ასეთივე პროცედურას გავიმეორებ კიდევ 3-ჯერ.

მე-4 ჯერ(ბოლო დუღილის დროს)  წვრილად დაწრილ ნიგოზს ან ნუშს  ჩავყარით მურაბაში და ვადუღებთ  20 წუთი.

სუფთა ,მშრალ ქილებში ჩავასხათ ცხელი მურაბა და თავი მოვხუფოთ

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here