5/5

ლიმონის ნაყინი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

ნაღები 33%     125 მლ
ნაღები 10%      125 მლ
ლიმონი             1 ცალი
კვერცხი            5 ცალი
შაქარი               1    ჭიქა

 

მაღალი და დაბალპროცენტიანი ნაღები ერთმანეთში შევურიოთ.

მოვამზადოთ  ლიმონის ცედრა და წვენი.

50 მლ .ნაღები მივიყვანოთ ადუღებამდე და ბოლოს  ჩავყაროთ ლიმონის ცედრა.

კვერცხის გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად,დავასხათ 200 მლ. ნაღები,შემოვდგათ ორთქლის აბაზანაზე ,ოდნავ რომ შესქელდება,გადმოვდგათ და  დავუმატოთ საცერში გატარებული ნაღები ლიმონის ცედრით .სითხე კვლავ შემოვდგათ ორთქლის აბაზანაზე და გავუწყვეტლივ ვურიოთ შესქელებამდე.

ნაყინის მასაში  ჩავასხათ ლიმონის წვენი.

ნაყინი გადავიტანოთ კონტეინერში,დავახუროთ თავსახური და შევდოთ საყინულეში ,პერიოდულად ავურიოთ და 6-7 საათში ჩვენი ნაყინი მზად არის.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here