ინგრედიენტები :
ბისკვიტი:
ფქვილი -380 გრ.
კაკაოს ფხვნილი – 75 გრ.
შაქარი – 450 გრ.
ვანილინი -1 გ.
მარილი -1 / 2 სთ.
სოდა -2 ჩ.კ.
ძმარი 9% -2.ს.კოვზი
კვერცხი – 3 ცალი
კარაქი – 90 გ.
მცენარეული ზეთი -90 გრ.
რძე – 420 მლ.
დასანამად:
ყავა -1,5 ს.კოვზი
მდუღარე წყალი -150 მლ.
ლიქიორი -2 ს.კოვზი
გულსართი:
თხილი -130 გ.
ვაფლები -30 გრ.
თეთრი შოკოლადი -150 გრ.
ნაღები 20% -3 ს.კოვზი
კრემი:
ნაღები 33% -300 მლ.
ნუტელა -4 ს.კოვზი
შოკოლადის მინანქარი:
მუქი შოკოლადი -150 გ.
ნაღები 20% -100 მლ
მომზადების წესები :
ფორმის დიამეტრი -24-26 სმ.
ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი. გვერდებზე და ძირზე მოვუსვათ ცხიმი.
მშრალი ინგედიენტები შევურიოთ ერთმანეთს.
კვერცხები, მცენარეული ზეთი, ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი, რძე ერთმანეთში შევურიოთ, დავუმატოთ მშრალი ინგრედიენტები და მიქსერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, ავთქვიფოთ.მივიღებთ თხევად ცომს, რომელშიც ჩავამატებთ ძმარს,მოვურიოთ კოვზით.
ცომი ჩავასხათ ფორმაში და გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე 50-60 წუთი.
დასანამის მოსამზადებლად ყავას დავასხათ მდუღარე წყალი,დავუმატოთ ლიქიორი.
გულსართი: მოხალულ თხილს ქერცლი გავაცალოთ,დავაბლენდეროთ.
თეთრ შოკოლადს დავასხათ ნაღები და ორთქლის აბაზანაზე გავადნოთ.
თხილი, დატეხილი ვაფლი, დამდნარი შოკოლადი ერთმანეთში შევურიოთ.
კრემი: ცივი ნაღები მიქსერით ამოვიყვანოთ და შევურიოთ ნუტელა.
ტორტის აწყობა: ბისკვიტი გავჭრათ 3 ნაწილად. ფენები დავნამოთ.პირველ და მეორე ფენას წავუსვათ კრემი და მოვაყაროთ გულსართი.მესამე ფენას დავნამავთ და წავუსმევთ მარტო კრემს. ბისკვიტის ფენები ერთმანეთზე დავალაგოთ.ტორტს გვერდებზეც კრემი წავუსვათ და შევდოთ 4 საათი მაცივარში.
ტორტს ზემოდან შეგვიძლია მოვასხათ მინანქარი ან მოვრთოთ კანფეტის ბურთულებით.გვერდებზე მოვაყაროთ დაფქული თხილი.