69489.pqgyfo.840 (1)
5/5

გარგრის მურაბა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

3 კგ გარგარი

3 კგ შაქარი

1 ცალი ლიმონის წვენი და ცედრა(სურვილისამებრ)

მომზადების წესები :

გარგარი გავრეცხოთ,გამოვუღოთ კურკები და ფენა- ფენა ჩავალაგოთ მომინანქრებულ თასში.ფენებს შორის მოვაყაროთ შაქარი და 8-10 საათი გავაჩეროთ .

გარგარი წვენს გამოიღებს..თასი შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე.ხის კოვზით განუწყვეტლივ ვურიოთ,სანამ შაქარი არ გადნება.

შემდეგ ცეცხლს ავუწიოთ ( საშუალო) და  20-30 წუთი ვადუღოთ.მურაბას ქაფი დროდადრო მოვხადოთ.ცეცხლი გამოვრთოთ და გარგალი გავაციოთ.

გარგალი კვლავ შემოვდგათ ცეცხლზე , ვადუღოთ 10-15 წუთი და გავაციოთ.ასე მოვიქცევით კიდევ 2-ჯერ..

გარგრის მურაბა გადავიტანოთ ქილაში და მოვხუფოთ.

 

რჩევა:

გარგარს არომატისათვის ხარშვისას შეგვიძლია დავუმატოთ ლიმონის წვენი და ლიმონის ცედრა.

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here