09c232518e0cb2fb8876c96665818eff
5/5

ნამცხვარი ყარაყუმი – საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

200 გ კარაქი ან მარგარინი
2 კვერცხი
160 გრ.შაქარი
1.5-2 ჭიქა ფქვილი
1/2 ჩ.კ სოდა

გულსართი:
3-4 ს.კ ჯემი ,100 გრ. ნიგოზი,

2 კვერცხის ცილა  + 2 ს.კოვზი შაქარი

მომზადების წესები :

ფქვილში შევურიოთ მშრალი ინგრედიენტები,ჩავახეხოთ ცივი კარაქი და ხელის თითებით ავაფხვიეროთ და დავუმატოთ კვერცხის გული,მოვზილოთ სწრაფად ცომი,შევახვიოთ პლასტიკში და შევდოთ 20-30 წუთი მაცივარში.

ცომი გავყოთ  2 ნაწილად.სასურველია, ერთი ნაწილი შედარებით დიდი ზომის იყოს.

გულსართი :

მოვამზადოთ ბეზე და შევურიოთ ჯემი ,დატეხილი ნიგოზი .

შედარებით დიდი ზომის ცომი გავხეხოთ და სქლად გავანაწილოთ საშუალო ზომის გვერდებიანი  ფორმის ძირში და მსუბუქად დატკეპნოთ. შემდეგ გადაუსვათ  ჯემიანი ბეზეს ფენა ,ზემოდან დავახეხეთ მეორე ნაწილი ცომი. გამოაცხოთ 180 გრადუსზე 30-40 წთ. ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა

 

 

 

0
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყველაზე არომატული ციტრუსების მარმელადი

ციტრუსების მარმელადის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია.ეს რეცეპტი განსაკუთრებით არაფროვანებს  იმათ, ვითაც მოტკბო-მომჟავო გემოს დესერტები უყვართ.. ინგრედიენტები : 1 ჭიქა ფორთოხლის წვენი 1/4 ჭიქა ლაიმის

როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი თურქული რახათ – ლუხუმი

 იცოდით, რომ გემრიელი  დესერტის რახათ-ლუხუმის  მომზადება შეგიძლიათ მხოლოდ სამი ინგრედიენტისაგან: შაქრი, სახამებლი და წყლისგან? მე გასწავლით  დღეს, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ. ინგრედიენტები: 650 მლ.წყალი (

როგორ მოვხარშოთ წიწიბურა სწორად

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა წიწიბურა 2 ჭიქა წყალი მარილი  ზეთი მომზადების წესები : წიწიბურა გავაჩიოთ,შავი ნაწილაკები ამოვიღოთ . გავრეცხოთ იმავე ქვაბში,რაშიც უნდა მოვხარშოთ.გამოუვა მუქი ფერის

ღუმელში გამომცხვარი გოგრა – 2 განსხვავებული და გემრიელი რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 გოგრა 100 გრ.ქლიავის ჩირი 70 გრ.ნიგოზი 50 გრ.გარგრის ჩირი 30 გრ.შაქარი 30 გრ.კარაქი მწიკვი დარიჩინი მომზადების წესები : გოგრა  გავჭრათ ორ ნაწილად

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here