09c232518e0cb2fb8876c96665818eff
5/5

ნამცხვარი ყარაყუმი – საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

200 გ კარაქი ან მარგარინი
2 კვერცხი
160 გრ.შაქარი
1.5-2 ჭიქა ფქვილი
1/2 ჩ.კ სოდა

გულსართი:
3-4 ს.კ ჯემი ,100 გრ. ნიგოზი,

2 კვერცხის ცილა  + 2 ს.კოვზი შაქარი

მომზადების წესები :

ფქვილში შევურიოთ მშრალი ინგრედიენტები,ჩავახეხოთ ცივი კარაქი და ხელის თითებით ავაფხვიეროთ და დავუმატოთ კვერცხის გული,მოვზილოთ სწრაფად ცომი,შევახვიოთ პლასტიკში და შევდოთ 20-30 წუთი მაცივარში.

ცომი გავყოთ  2 ნაწილად.სასურველია, ერთი ნაწილი შედარებით დიდი ზომის იყოს.

გულსართი :

მოვამზადოთ ბეზე და შევურიოთ ჯემი ,დატეხილი ნიგოზი .

შედარებით დიდი ზომის ცომი გავხეხოთ და სქლად გავანაწილოთ საშუალო ზომის გვერდებიანი  ფორმის ძირში და მსუბუქად დატკეპნოთ. შემდეგ გადაუსვათ  ჯემიანი ბეზეს ფენა ,ზემოდან დავახეხეთ მეორე ნაწილი ცომი. გამოაცხოთ 180 გრადუსზე 30-40 წთ. ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა

 

 

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here