ინგრედიენტები :
3 კგ გარგარი
2 ფორთოხალი
2 ლიმონი
2,5 კგ.შაქარი
მომზადების წესები :
ფორთოხალს მოვაშოროთ ქერქი,გამოვაცალოთ კურკები, რგოლებად დავჭრათ.
ლიმონი ქერქიანად დავჭრათ რგოლებად,მოვაშოროთ კურკები.
გარგარი გავრეცხოთ,მოვაშოროთ კურკა.
3 ლიტრიან ქილებში ჩავყაროთ გარგარი,თითოეულში ჩავდოთ 4 რგოლი ფორთოხალი და 2 რგოლი ლიმონი.დავასხათ ცხელი წყალი,დავახუროთ თავსახური და გავაჩეროთ გაცივებამდე.
ქილებიდან ნაყენი გადმოვასხათ ქვაბში,დავუმატოთ შაქარი და მოვადუღოთ სიროფი. ქაფქაფა სიროფით ავავსოთ ისევ ქილები და გავუკეთოთ სტერილიზაცია 10 წუთი,შემდეგ კი მოვხუფოთ.ქილები გადმოვაბრუნოთ და ასე გავაგრილოთ.
0