8

ქლიავის ლიქიორი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ.  ძალიან მწიფე ქლიავი

0,5 მლ.არაყი

200 გრ.შაქარი

1 ფორთოხალი

 

1 ფორთოხლისგან მოვამზადოთ ცედრა,მოვაშოროთ თეთრი ქერქი და დავჭრათ კუბებად.

ქლიავი  არ ირეცხება. ქლიავს გარედან აქვს თეთრი ფერის ნადები,რომელიც ხელს უწყობს დუღილის პროცესს.

გაურეცხავ ქლიავებს გამოვაცალოთ კურკები,დავჭყლიტოთ და  ჩავდოთ 2ლიტრიან ქილაში დავუმატოთ შაქარი და ფორთოხალი,დავახუროთ პლასტმასის სახურავი,შევანჯღრიოთ,შევინახოთ 5 დღე გრილ ადგილას.

5 დღის შემდეგ მარლაში გავწუროთ, გამოვა 300 მლ.სითხე. ნაყენს შევურიოთ ფორთოხლის ცედრა,დავასხათ არაი და 24 საათი შევინახოთ ბნელ,გრილ ადგილას.

 

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ამერიკული ფანქეიქები

ინგრედიენტები; 2 ჭიქა რძე. 2 ჭიქა ფქვილი 2 კვერცხი 1 ს.კოვზი შაქარი მწიკვი მარილი, 50 გრ.კარაქი 1 ს.კოვზი ზეთი 1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი ინგრედიენტები ერთმანეთში შევურიოთ,

ქსოვის სახე ”სუმბული”

ქსოვის სახე ” უზორი” – სუმბული წყვილ რიგებს ვქსოვთ ასე: უკუღმა თვლები ამოგვყავს უკუღმად. როგორ გადავხაროთ თვალი მარცხნივ ვნახოთ ვიდეოში.

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია