6c90790a43f7e70e5334d41f971386a8
5/5

ქლიავის ტარტ-ტატენი – გადმობრუნებული ფრანგული დესერტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

200 გრ.ქლიავი

300 გრ.შაქარი

10 გრ.ვანილიანი შაქარი

2 კვერცხი

80 მლ.რძე

200 გრ.ფქვილი

10 გრ.გამაფხვიერებელი

170 გრ.კარაქი

 

მომზადების წესები :

ჩავრთოთ ღუმელი 180 გრადუსზე.

150 გრ.კარაქი და 150 გრ.შაქარი ავთქვიფოთ მიქსერით.შემდეგ შევათქვიფოთ კვერცხი და რძე.ხის კოვზით შევურიოთ მშრალი ინგრედიენტები  (ფქვილი,შაქარი,ვანილი).

მოვამზადოთ ნაღების კარამელი.

ქვაბში  გავდნოთ 20 გრ.კარაქი,დავაყაროთ შაქარი,დავასხათ 2 ს.კოვზი წყალი და მოვადუღოთ  ოქროსფერი კარამელი.

ქლიავს გამოვაცალოთ კურკა და გავყოთ 2 ნაწილად.

ავიღოთ 22 სმ დიამეტრის ფორმა.ფორმას შემოვახვიოთ ფოლგა,იმისათვის რომ კარამელმა არ გამოჟონოს. ფორმაში ჩავასხათ კარამელი,დავალაგოთ ქლიავის ნახევრები კანით ზემოთ,დავასხათ ცომი და გამოვაცხოთ 35-40 წუთი.

გამომცხვარი ნამცხვარი მთლიანად გავაგრილოთ,შემდეგ თავზე დავაფაროთ დიდი ზომის თეფში და გადმოვაბრუნოთ,მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here