421

ქლიავის კრამბლი – ინგლისური დესერტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ;

150 გრ.ფქვილი

60 გრ.შაქარი

60 გრ.შვრიის ფანტელები

100 გრ ნიგოზი

100 გრ.კარაქი

მწიკვი მარილი

გულსართი :

700 გრ.ქლიავი

1 ფორთოხალი

75 გრ.შაქარი

50 გრ.კარაქი

დარიჩინი (სურვილისამებრ)

 

მომზადების წესები :

ფორმას წავუსვათ კარაქი.

გარეცხილ ქლიავს გამოვაცალოთ კურკა.თუ ქლიავი მაგარია,ცოტა ჩავთუთქოთ კარაქში და შაქართან ერთად ტაფაზე.მოვაყაროთ დარიჩინი,მოვახათ ფორთოხლის წვენი,შემდეგ გადავიატნოთ  ფორმაში.

თუ ქლიავი მწიფეა,მაშინ ამოვაცალოთ კურკა და დავალაგოთ ფორმის ძირზე .

ჯამში ჩავყაროთ ფქვილი ,კარაქი ჩავხეხოთ და ხელის თითებით ავაფხვიეროთ,შემდეგ დავუმატოთ მარილი, შაქარი,შვრიის ფანტელები და დაჭრილი ნიგოზი.მიღებული ფხვიერი ცომი მოვაყაროთ ქლიავს და 20-30 წუთი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე ღუმელში.მივირთვათ ნაყინთან ერთად.

 

 

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია