f2db05517411d6eb0e1fc32654b32d49_M

ალუბლის მურაბა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

 

ინგრედიენტები:

1 კგ.ალუბალი

1 კგ შაქარი

150 მლ .წყალი

 

ალუბალი გავრეცხოთ და გადავარჩიოთ.

შაქრისაგან და წყლისგან მოვამზადოთ სიროფი.

ცხელ სიროფში ჩავყაროთ ალუბალი და გავაჩეროთ 4-5 საათი.

ჭურჭელი შემოვდგათ ცეცხლზე და ალუბალი მოვხარშოთ.ვადუღოთ 10-15 წუთი.გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ.

ასეთივე   პროცედურა ჩავატაროთ კიდევ ორჯერ.

გავუკეთოთ ქილებს პასტერილიზაცია.წყლით სავსე ჭურჭელში მოვათავსოთ თავსახურავები,ქილები თავით ქვემოთ.ვადუღოთ 10-15 წუთი.

პასტერილიზებულ ქილებში მოვათავსოთ ალუბლის მურაბა,თავი მოვუკრათ და გადმობრუნებული დავდოთ მაგიდაზე გაცივებამდე.

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია