f2db05517411d6eb0e1fc32654b32d49_M

ალუბლის მურაბა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

 

ინგრედიენტები:

1 კგ.ალუბალი

1 კგ შაქარი

150 მლ .წყალი

 

ალუბალი გავრეცხოთ და გადავარჩიოთ.

შაქრისაგან და წყლისგან მოვამზადოთ სიროფი.

ცხელ სიროფში ჩავყაროთ ალუბალი და გავაჩეროთ 4-5 საათი.

ჭურჭელი შემოვდგათ ცეცხლზე და ალუბალი მოვხარშოთ.ვადუღოთ 10-15 წუთი.გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ.

ასეთივე   პროცედურა ჩავატაროთ კიდევ ორჯერ.

გავუკეთოთ ქილებს პასტერილიზაცია.წყლით სავსე ჭურჭელში მოვათავსოთ თავსახურავები,ქილები თავით ქვემოთ.ვადუღოთ 10-15 წუთი.

პასტერილიზებულ ქილებში მოვათავსოთ ალუბლის მურაბა,თავი მოვუკრათ და გადმობრუნებული დავდოთ მაგიდაზე გაცივებამდე.

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყავის კექსი

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა .ფქვილი 2 ს.კოვზი ( სავსე) – ხსნადი ყავა 200 გრ.შაქარი 1/3 ჭიქა  რძე 2 კვერცხი 125 გრ.კარაქი 1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი მწიკვი

სამარხვო ყავის კექსი

ინგრედიენტები : 250-300 გრ.ფქვილი 2 ს.კოვზი ( სავსე) – ხსნადი ყავა 200 გრ.შაქარი 250 მლ.ცხელი წყალი 2 ს.კოვზი თაფლი 1 ჩ.კოვზი სოდა მწიკვი მარილი 100

არაჟნის ტორტი ” ჩრდილოეთის დათვი” – საბჭოთა რეცეპტი

საბჭოთა დროს  ამ დესერტის რეცეპტი ხელიდან ხელში გადადიოდა.ტორტი” ჩრდილოეთის დათვის ” ხელმისაწვდომი  ინგრედიენტებისაგან მზადდება.დღეს კი იგი ყველასათვის საყვარელი დესერტია. ინგრედიენტები  ცომისათვის : 450 გრ.ფქვილი 150

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია