ინგრედიენტები :
ცომი
1 კგ.ფქვილი
500 მლ თბილი წყალი
10 გრ.საფუარი
მარილი გემოვნებით
ნახ. ჭიქა ზეთი
ზეთი ჩასაზელად
შიგთავსი :
2 ს.კ.ღორის მუცლის ქონი
500 გრ.ლობიო
მარილი,პილპილი გემოვნებით.
მომზადების წესები:
ფქვილი ჩავყაროთ თასში,დავუმატოთ მარილი,საფუარი,თბილი წყალი და მოვზილოთ ერთგვაროვანი ცომი.
უკვე მოზელილ ცომს დავუმატოთ ზეთი,გადავზილოთ,დავაფაროთ თავზე და დავდგათ თბილ ადგილას ასაფუებლად.
ამოფუებული ცომი ჩავზილოთ ზეთიანი ხელით 2-ჯერ ,15 წუთის შუალედით.
შიგთავსის მოზადება:
მოხარშული ლობიო ამოვლესოთ ,დავუმატოთ ქონი და მარილი.
მუცლის ქონს სპეციფიკური სუნი არ ააქვს. ქალაქში მისი შოვნა ძალიან ძნელია. ამიტომ ლობიოს ხარშვისას ღორის ქონი ან წვრილად დაჭრილი ლორი ჩავაყოლოთ.
თუ ლორი ნაკლებ ცხიმიანია,დავუმატოთ ზეთი.
რაჭულ ლობიანს არ უმატებენ ქონდარს, ნიორს, ხახვს, წიწაკას და სუნელებს.
ამოსული ცომი დავყოთ გუნდებად.თითოეული გავაბრტყელოთ წრიული მოძრაობებით,ჩავდოთ ლობიო და მოვუკრათ თავი.
ლობიანი დავდოთ გახურებულ ტაფაზე,თავი დავახუროთ და გამოვაცხოთ.
შემდეგ გამოცხობა დავასრულოთ ზედა წვაზე ღუმელში.გამომცხვარ ლობიანს წავუსვათ ღორის ცხიმის ნაჭერი ან კარაქი(ზეთი).