5/5

ქლიავისა და ვაშლის მურაბა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრდიენტები:

600 გრ. ქლიავი

400 გრ.   ტკბილი ვაშლი

200 მლ. წყალი

ნახევარი ლიმონის წვენი

700-800 გრ.შაქარი

1 ცალი დარიჩინის ჯოხი

გარეცხილ  ვაშლს გამოვუღოთ გული და გავყოთ 8 ნაწილად.

ქლიავი გავრეცხოთ  და გავყოთ 2 ნაწილად.

მოვადუღოთ სიროფი და გარეცხილ,დაჭრილ ხილს დავასხათ და გავაჩეროთ 1 საათი.შემდეგ დავუმატოთ ლიმონის წვენი,ჩავდოთ დარიჩინის ჯოხი და საშუალო ცეცხლზე მოვადუღოთ 20 წუთი,გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ ოთახის ტემპერატურამდე.

მურაბიდან ამოვიღოთ დარიჩინის ჯოხი,კვლავ შემოვდგათ ცეცხლზე და დაბალ ცეცხლზე მოვადუღოთ.დროდადრო მოვხადოთ წარმოქმნილი ქაფი.

მურაბა გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში და მოვხუფოთ.

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here