image012-14-584x480
5/5

ალუბლის მურაბა შოკოლადით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ასეთი დელიკატესი მურაბის მოდუღება ძალიან ადვილია.იგი უზომოდ  უყვართ შოკოლადის მოყვარულებს.დიასახლისები ხშირად იყენებენ ნამცხვრების მოსამზადებლად. ასევე გემრიელია ხაჭოსა და ნაყინთან ერთად მისართმევად.

ინგრედიენტები:

1 კგ.მწიფე ალუბალი

1 კგ შაქარი

100 გ კაკაო ფხვნილი

1 ფილა შავი შოკოლადი

150 მლ.წყალი

მომზადების წესები :

ალუბალი გავრეცხოთ და გადავარჩიოთ.

შაქრისაგან და წყლისგან მოვამზადოთ სიროფი.

ცხელ სიროფში ჩავყაროთ ალუბალი და გავაჩეროთ 4-5 საათი.

ჭურჭელი შემოვდგათ ცეცხლზე და ალუბალი მოვხარშოთ. ვადუღოთ 10-15 წუთი.გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ.

ასეთივე   პროცედურა ჩავატაროთ კიდევ ოთხჯერ.

ბოლოს მურაბაში ჩავყაროთ კაკაო და გახეხილი შოკოლადი და დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ 3-5 წუთი.

გავუკეთოთ ქილებს პასტერილიზაცია. წყლით სავსე ჭურჭელში მოვათავსოთ თავსახურავები,ქილები თავით ქვემოთ.ვადუღოთ 10-15 წუთი.

პასტერილიზებულ ქილებში მოვათავსოთ ალუბლის მურაბა, თავი მოვუკრათ და გადმობრუნებული დავდოთ მაგიდაზე გაცივებამდე.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here