recept-chanahi-iz-govyadiny_0
5/5

ჩანახი-კახური სამზარეულოს მონაპოვარი – კლასიკური და 2 განსხვავებული რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ჩანახის კლასიკური რეცეპტი. პირველი ვარიანტი.

ინგრედიენტები :

1 კგ.ცხვრის ხორცი

0,2 კგ.დუმა

1 კგ.ბადრიჯანი

0,8 კგ.კარტოფილი

1 კგ.პამიდორი

0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი

1 თავი ნიორი

რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

მარილი და პილპილი გეოვნებით

მომზადების წესები :

ცხვრის დუმა მოვშუშოთ ქოთანში

ამავე ცხიმში შევწვათ თავმოჭრილი ბადრიჯანი,,სოგრძეზე ოთხად გაჭრილი კარტოფილი და მთელმთელი პამიდორი.

წვრილად  დაჭრილი მწვანილები, ნიორი,  ხმელი ქინძი, მარილი და პილპილი შევურიოთ დუმას.

გულსართით ამოვავსოთ ბადრიჯანი და პამიდორი ისე,რომ მთლიანობა არ დავარღვიოთ.

ხახვი დავჭრათ.

ცხვრის ხორცი ცალკე შევწვათ.

ქოთანსი ფენებად ჩავაწყოთ ხორცი და ბოსტნეული შემდეგი ტანმიმდევრობით.ბადრიჯანი,ხორცი,დაჭრილი ხახვი,კატოფილი და ბოლო ფენა უნდა იყოს პამიდორი.

ფენებს შორის მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა.

 

ინგრედიენტები,  მეორე ვარიანტი :

1 კგ ცხვრის ან ხბოს ხორცი

1 ჭიქა ღვინო

30 გრ.ნიორი

400 გრ.ბადრიჯანი

300 გრ.კარტოფილი

300 გრ.პამიდორი

30 გრ.ნიახური

30 გრ.ქინძი

30 გრ.ქონდარი

პილპილი და მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

მოვამზადოთ ცხვრის ხორცის მარინადი.

თასში ჩავაწყოთ გარეცხილი ცხვრის ხორცის  ნაჭრები. ხორცს მოვასხათ ღვინო,ზეთი და მოვაყროთ გარჩეული  ნივრის კბილები.

თასს თავზე დავაფაროთ და გავაჩეროთ რამდენიმე საათი.

გახურებულ ტაფაზე  ზეთში შევწვათ რგოლებად დაჭრილი ბადრიჯანი.

იმავე ტაფაზე ზეთში შევწვათ წვრილად დაწრილი ხახვი და ნიორი.

პარალელურად გავახუროთ მეორე ტაფა  და ზეთში შევწვათ ცხვრის  ხორცი. მობრაწულს ზემოდან მოვასხათ ცოტაოდენი ღვინო და 3-4 წუთი ვშუშოთ (ალკოჰოლი აორთქლდება).

ცხვრის  ხორცს გადავურიოთ ზეთში შემწვარი წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი.ხორცს მოვაყაროთ მარილი , წიწაკა  და ცეცხლიდან გადმოვდგათ.

კარტოფილი ოდნავ მოვხარშოთ.

პამიდორი ალყა – ალყად დავჭრათ.

ქოთნის ძირში ჩავაწროთ დაჭრილი კარტოფილი ,ზემოდან მოვაწყოთ ჯერ ბადრიჯანი,,შემდეგ ცხვრის ხორცი,ბოლოს პამიდორი.

ფენა-ფენა მოვაყაროთ დაჭრილი ნიახური,ქინძი,ქონდარი,დარჩენილი ნიორი,პილპილი და მარილი გემოვნებით.

თავზე გადავაფაროთ ფოლგა და 180 გრაუდსზე გამოვაცხოთ ღუმელში.

წყარო იუთუბი :: ტეკუნას კულინარიუმი

ჩანახის მომზადების მესამე  ვარიანტი

ეს რეცეპტი არის მათთვის, ვისაც არ  უყვარს ცხიმიანი კერძი. რეცეპტი ოდნავ განსხვავდება ტრადიციულისაგან.

ინგრედიენტები ერთი ქოთნისათვის :

200 გრ.ცხვრის ხორცი

1 ბადრიჯანი

2 კარტოფილი

2 პამიდორი

3 სუფრის კოვზი დაჭრილი ოხრახურსი

5 ღერი მწვანე ხახვი

1/4 აის კოვზი ძირა

2 კბილი ნიორი

პროვანსალური ბალახები

მარილი და პილპილი გემოვნებით

2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი

 

ჩანახისათვის დაგვჭირდება თიხის ქოთანი ან ნებისმიერი ცეცხლგამძლე ჭურჭელი. თითოეულ ადამიანზე იგულისხმება ერთი ქოთანი.

გავახუროთ ღუმელი 210 გრადუსზე.

გარეცხილ ცხვრის ხორცს მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და ძირა.

დავჭრათ ბადრიგანი, პომიდორი და კარტოფილი.

ქოთანს  ან ნებისმიერ ჭურჭელს მოვუსვათ ზეითუნის ზეთი. ირგვლივ ჩავაწყოთ ბადრიჯნის ნაჭრები, შუაში კი მოვათავსოთ ცხვრის ხორცი.ზემოდან დავაწყოთ დაჭრილი კარტოფილი, სხვადასხვა ადგილას ჩავყაროთ ოთხ ნაწილად გაჭრილი ნივრის კბილი, მოვაყაროთ ძირა, პარილი, პილპილი,დაჭრილი მწვანილი,მოვათავსოთ დაჭრილი პამიდორი, მოვაყაროთ ისევ დაჭრილი მარილი,პილპილი და მწვანილები ჩავასხათ 2-3 სუფრის კოვზი წყალი  და 30-35 წუთი შევდოთ ღუმელში.

წყარო : იუთუბი ; GemrieliGe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here