ინგრედიენტები:
500 გრ.ფქვილი
50 გრ.არაჟანი
50 გრ.კარაქი
2 კვერცხი
2 გრ.მარილი
ნახ.ჩ. კოვზი სოდა
შიგთავსი;
150 გრ ღანძილი
80 გრ.ბეკონი
1/2 თავი ხახვი
მარილი,პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
ერთმანეთს კარგად შევურიოთ მშრალი ინგრედიენტები.
მშრალი ინგრედიენტების ნარევს დავუმატოთ კვერცხი,კარაქი,არაჟანი დამოვზილოთ ნაზი ცომი და ცოტა ხნით დავასვენოთ.
ამასობაში მოვამზადოთ შიგთავსი.ბეკონს მოვაშოროთ უხეში კანი და დავჭრათ წვრილად.
გახურებულ ტაფაზე მოვბრაწოთ ბეკონი(ბეკონი გამოუშვებს ცხიმს),დავაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოვშუშოთ.
ბეკონი,წვრილად დაჭრილი ღანძილი ,ხახვი შევურიოთ ერთმანეთს და შევაზავოთ მარილით,პილპილით.
წაიკითხეთ ღვეზელების რეცეპტები.
გაბრტყელებული ცომისგან ამოვჭრათ მგვრალი ფორმები.თითოეულის შუაგულში დავდოთ 1 კოვზი შიგთავსი და კიდეები შევუკრათ.
ღვეზელები 200 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ 15 წუთი.
გამოცხობამდე რამდენი წუთით ადრე გადაუსვათ ათქვეფილი კვერცხის გული.
წყარო:იუთუბი,გადაცემა გურმანია 2015 წელი