20170117205421277742268_photo
5/5

ყაურმა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები 1-ვერსიისათვის :

0,5 კგ.გულ- ღვიძლი

50 მლ.ზეთი

200 გრ.ხახვი

400 მლ.წყალი

30 გრ.ქონდარი

50 გრ.ქინძი

პილპილი ან მწარე წიწაკა გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

 

ომზადების წესები :

გულ-ღვიძლი კარგად გავრეცხოთ,გავასუფთავოათ ძარღვებისაგან,დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.

ქვაბში ჩავასხათ ზეთი,ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი გულ-ღვიძლი და ნახევრად მოვშუშოთ.

ამასობაში გავფცქვნათ ხახვი,გავრეცხოთ,დავკეპოთ,დავუმატოთ ნახევრად მოშუშულ გულ-ღვიძლს და გავაგრძელოთ შუშვა.

ბოლოს დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ქონდარი და ქინძი,პილპილი,მარილი.ვშუშოთ ერთად 10 წუთი და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.

რჩევა:

თუ გვინდა,რომ ყაურმა წვნიანი გამოგვივიდეს ,ხახვის მოხრაკვის შემდეგ დავასხათ 1 ჭიქა თეთრი ღვინო.როცა წამოდუღდება დავამატოთ მწვანილი,მარილი,წიწაკა. კერძი 5 წუთი ვადუღოთ და ცეცხლიდან გადმოვდგათ.

ყაურმა პამიდვრით. ინგრედიენტები მე – 2 ვერსიისათვის:

0,5 კგ.ცხვრის გულ- ღვიძლი

2 ცალი წვნიანი პამიდორი ან 200 მლ პამიდვრის სოუსი

50 მლ ზეთი ან ცხიმი

200 გრ.ხახვი

2 ცალი დაფნის ფოთოლი

50 გრ.ქინძი

პილპილი ან მწარე წიწაკა გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

 

მომზადების წესები :

გულ-ღვიძლი კარგად გავრეცხოთ,გავასუფთავოათ ძარღვებისაგან,დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.

ქვაბში გავადნოთ ცხიმი ,ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი გულ-ღვიძლი 1-2 დაფნის ფოთოლი და ნახევრად მოვშუშოთ.

ამასობაში გავფცქვნათ ხახვი,გავრეცხოთ,დავკეპოთ,დავუმატოთ ნახევრად მოშუშულ გულ-ღვიძლს და გავაგრძელოთ შუშვა.

პამიდორი გავრეცხოთ,დავჭრათ კუბებად,დავუმატოთ გულ-ღვიძლს და გავაგრძელოთ მოშუშვა.

ბოლოს დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი   ქინძი,პილპილი,მარილი.ვშუშოთ ერთად 10 წუთი და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here