ინგრედიენტები 1-ვერსიისათვის :
0,5 კგ.გულ- ღვიძლი
50 მლ.ზეთი
200 გრ.ხახვი
400 მლ.წყალი
30 გრ.ქონდარი
50 გრ.ქინძი
პილპილი ან მწარე წიწაკა გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
გულ-ღვიძლი კარგად გავრეცხოთ,გავასუფთავოათ ძარღვებისაგან,დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.
ქვაბში ჩავასხათ ზეთი,ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი გულ-ღვიძლი და ნახევრად მოვშუშოთ.
ამასობაში გავფცქვნათ ხახვი,გავრეცხოთ,დავკეპოთ,დავუმატოთ ნახევრად მოშუშულ გულ-ღვიძლს და გავაგრძელოთ შუშვა.
ბოლოს დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ქონდარი და ქინძი,პილპილი,მარილი.ვშუშოთ ერთად 10 წუთი და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.
რჩევა:
თუ გვინდა,რომ ყაურმა წვნიანი გამოგვივიდეს ,ხახვის მოხრაკვის შემდეგ დავასხათ 1 ჭიქა თეთრი ღვინო.როცა წამოდუღდება დავამატოთ მწვანილი,მარილი,წიწაკა. კერძი 5 წუთი ვადუღოთ და ცეცხლიდან გადმოვდგათ.
ყაურმა პამიდვრით. ინგრედიენტები მე – 2 ვერსიისათვის:
0,5 კგ.ცხვრის გულ- ღვიძლი
2 ცალი წვნიანი პამიდორი ან 200 მლ პამიდვრის სოუსი
50 მლ ზეთი ან ცხიმი
200 გრ.ხახვი
2 ცალი დაფნის ფოთოლი
50 გრ.ქინძი
პილპილი ან მწარე წიწაკა გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
გულ-ღვიძლი კარგად გავრეცხოთ,გავასუფთავოათ ძარღვებისაგან,დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.
ქვაბში გავადნოთ ცხიმი ,ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი გულ-ღვიძლი 1-2 დაფნის ფოთოლი და ნახევრად მოვშუშოთ.
ამასობაში გავფცქვნათ ხახვი,გავრეცხოთ,დავკეპოთ,დავუმატოთ ნახევრად მოშუშულ გულ-ღვიძლს და გავაგრძელოთ შუშვა.
პამიდორი გავრეცხოთ,დავჭრათ კუბებად,დავუმატოთ გულ-ღვიძლს და გავაგრძელოთ მოშუშვა.
ბოლოს დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ქინძი,პილპილი,მარილი.ვშუშოთ ერთად 10 წუთი და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.