ინგრედიენტები:
ბატკნის და საქონლის ხორცი გატარებული 200 გრ
ტომატის საწებელი 1 ს.კ.
პამიდორი 2 ც
ქინძი 1/3 კონა
ხახვი 1/2
ნიორი 3 კბილი
ზეთი 100 მლ
მარილი,პილპილი გემოვნებით
ისპანახი სოუსი:
ისპანახი 1/3 კ
პიტნა 10 გრ
ზეითუნის ზეთი 30 მლ
მარილი,პილპილი 2-2 გრ
სპაგეტი 150 გრ.
მომზადების წესები :
ფარში შევაზავოთ მწვანილით,ნივრით,სუნელებით ,მარილითა და წიწაკით.მისგან დავამზადოთ პატარა ხორცის ბურთები და შევწვათ ზეთში გახურებულ ტაფაზე.
ხორცის ბურთულებს დავაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და 1 კბილი ნიორი,ვშუშოთ . ბოლოს დავუმატოთ გახეხილი პამიდორი,ტომატ – პასტა.ვადუღოთ 3 წუთი.
ბოზბაშის სოუსს მოვაყაროთ ცოცხალი წვრილად დაჭრილი ქინძი.
ისპახანის სოუსის მომზადება:
ისპანახი დავჭრათ უხეშად და ტაფაზე გამდნარ კარაქში მოვწალოთ.მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი.ისპახანი დაახლოებით 2 წუთში მოიწალება ,ფერს შეიცვლის.
ბლენდერში გადავიტანოთ ისპახანი,ნიორის 1 კბილი,ჩავასხათ ზეითუნის ზეთი და დავაბლენდეროთ.
მოხარშულ სპაგეტს მოვასხათ ისპახანის სოუსი და კარგად ამოვურიოთ.ზემოდან დავალაგოთ ბოზბაშის ბურთულები და მოვასხათ სოუსი.
წყარო: გყრმანია,9 მაისი 2015 წელი.