Без названия (44)
5/5

ქართული ბოზბაში იტალიური სპაგეტით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

ბატკნის და საქონლის ხორცი გატარებული 200 გრ

ტომატის საწებელი 1 ს.კ.

პამიდორი 2 ც

ქინძი 1/3 კონა

ხახვი 1/2

ნიორი 3 კბილი

ზეთი 100 მლ

მარილი,პილპილი გემოვნებით

ისპანახი სოუსი:

ისპანახი 1/3 კ

პიტნა 10 გრ

ზეითუნის ზეთი 30 მლ

მარილი,პილპილი 2-2 გრ

სპაგეტი 150 გრ.

 

მომზადების წესები :

ფარში შევაზავოთ მწვანილით,ნივრით,სუნელებით ,მარილითა და წიწაკით.მისგან დავამზადოთ პატარა ხორცის ბურთები და შევწვათ   ზეთში გახურებულ ტაფაზე.

ხორცის ბურთულებს დავაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და 1 კბილი ნიორი,ვშუშოთ . ბოლოს დავუმატოთ გახეხილი პამიდორი,ტომატ – პასტა.ვადუღოთ 3 წუთი.

ბოზბაშის სოუსს მოვაყაროთ ცოცხალი წვრილად დაჭრილი ქინძი.

ისპახანის სოუსის მომზადება:

ისპანახი დავჭრათ უხეშად და ტაფაზე გამდნარ კარაქში მოვწალოთ.მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი.ისპახანი დაახლოებით 2 წუთში მოიწალება ,ფერს შეიცვლის.

ბლენდერში გადავიტანოთ ისპახანი,ნიორის 1 კბილი,ჩავასხათ ზეითუნის ზეთი და დავაბლენდეროთ.

მოხარშულ სპაგეტს მოვასხათ ისპახანის სოუსი  და კარგად ამოვურიოთ.ზემოდან დავალაგოთ ბოზბაშის ბურთულები და მოვასხათ სოუსი.

 

 

წყარო: გყრმანია,9 მაისი 2015 წელი.

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here