5/5

როგორ მოვამზადოთ სახის მკვებავი ( ღამის კრემი) სახლის პირობებში

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

სპერმაცეპტი -30 გრ.

თაფლის სანთელი – 20-30 გრ.

კაკოს ცხიმი – 15-20 გრ.

ზეითუნის ზეთი – 150 გრ.

წყალი -გადადურებული ან გამოხდილი -3-5 ს.კოვზი

 

პატარა ალუმინის   ჭურჭელში მოვათავსოთ სპერმაცეპტი,კაკაოს ცხიმი და დავასხათ 75 გრ.ზეითუნის ზეთი.

ცალკე მინის ჭურჭელში ჩავასხათ წყალი.

ორივე ჭურჭელი მოვათავსოთ წყლის აბაზანაში .პირველ ჭურჭელში მყარი ინგრედიენტები გადნება.პირველასა და მეორე ჭურჭელში( წყლის ფაზა)იქმნება ერთნაირი ტემპერატურა.დაახლოებით 60-70 გრადუსი.

მინის ჭურჭლიდან წყალი ფრთხილად გადავიტანოთ პირველ ჭურჭელში.

და  თან ვთქვიფოთ პატარა ხელის სათქვეფით .შემდეგ კი ელექტერო მიქსერით ამოვიყვანოთ გათეთრებამდე.მასა აფუვდება და  მოცულობაში გაორმაგდება.

გაციების პროცესი რომ დავაჩქაროთ, ჭურჭელი მოვათავსოთ  ცივ წყალში და თან ვთქვიფოთ.

გაციებულ კრემს შევათქვიფოთ წვეთ-წვეთობით 75 გრ.ზეითუნის ზეთი, ჯერ ხელის  სათქვეფით,შემდეგ კი ხელის მიქსერით.

ჩვენი ხელით დამზადებული ღამის კრემი გადავიტანოთ ჭურჭელში.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here